La Ruta Domènech i Montaner per Canet de Mar marxa a bon ritme | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/01/2012

El dissabte 14 de gener vam organitzat la segona edició de la Ruta Lluís Domènech i Montaner per Canet de Mar. Es tracta d´una passejada històrica i patrimonial pels diferents entorns del municipi on l´arquitecte Domènech hi va deixar la seva empremta.
 
La visita comença sempre a la Masia Rocosa, el taller de treball de Domènech des d´on va fer les grans obres del modernisme català. Allà es va donar una visió prou àmplia de la capacitat polièdrica del personatge, no només com a arquitecte sinó que també com a editor, polític i també com a intel•lectual. Tot seguit es visità la casa Domènech, la casa d´estiu de l´arquitecte, on es va tractar el vessant més íntim del personatge, la seva família i les relacions amb la gent de Canet.
 
L´arrelament de Domènech amb Canet dóna peu a sortir llavors al carrer a trobar la seva empremta: la seva obra arquitectònica i també el seu llegat polític i cultural.
Durant la visita guiada es comenta no només la Casa Domènech sinó que s´enllaça amb l´edifici de l´Ateneu de Canet i la Casa Roura. També es parla de la seva actuació política com a impulsor del catalanisme a Canet i de la seva empremta com a dibuixant. Citem per exemple, que Domènech, va dissenyar l´escut heràldic de Canet. Es visita també la torre Macià i l´església parroquial de la població, on es comenten  els diferents projectes de caràcter religiós que esbossà l´arquitecte: façana, altar de la Puríssima i també la creu de Pedracastell.
 
De l´església parroquial es passa al començament del passeig de la Misericòrdia on hem explicat la proposta d´urbanització que va plantejar l´any 1913 i també es passa per l´antiga fàbrica Jover, l´únic edifici industrial que va bastir l´arquitecte. De la fàbrica Jover s´enfila el camí cap al cementiri on es comenten  els diferents panteons modernistes que va fer Domènech.


La propera Ruta Domènech i Montaner està programada pel dissabte, 18 de febrer, a les 10.00 del matí. 
El preu és de 10 euros, amb l´entrada de la Masia Rocosa i la Casa Domènech inclosa.
www.carlessaiz.com  – Història i Patrimoni, Carrer de l´Església, 17 . Canet de Mar . T 93 794 04 87 . M 62 767 38 27. c/e carles.saiz@terra.es 

Deixa un comentari