La ruta blanca del Pirineu atura la seva 23ena edició. PIRENA es pren un respir | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/11/2012

L’organització de Pirena, la cursa de trineus que ha esdevingut la ruta de trineus amb gossos més important del sud d´Europa, ha decidit fer una aturada aquest 2013 per replantejar el seu futur més immediat. En aquestes més de dues dècades d´història, Pirena s´ha consolidat com una prova de referència per als amants de l´esport, la natura i els animals, però la conjuntura actual obliga a renovar-se per adaptar-se a les exigències que comporten els nous temps.
Durant aquests 22 anys Pirena ha construït una aventura única que ha assolit una repercussió internacional molt important, entre d’altres coses per la participació de desenes de múixers i esquijòrers que han gaudit i competit en alguna de les edicions de la ruta, que durant molts anys ha comptat amb el suport d´institucions, estacions d´esquí i patrocinadors que han fet possible el somni que en el seu dia va imaginar Pep Parés. Més de dues dècades teixint un suport incondicional per l´esport del múixing que s´ha fet conegut al nostre país gràcies a la nostra ruta. En aquest temps, Pirena ha aconseguit convertir-se en l´esdeveniment del món de la neu amb major repercussió mediàtica a Espanya, tot i que té la obligación de plantejar-se nous reptes, noves sinèrgies i aliances, que permetin seguir construint una Pirena forta i autèntica.
Per aconseguir-ho cal fer una aturada per agafar distància i estudiar què demanen als temps actuals. Cal pensar possibles aliances amb altres competicions, nous conceptes on l´aventura, el respecte per la natura i l´amor pels gossos puguin prevaler. I aquest repensar necessita temps i esforços que dedicarem durant aquest 2013 sense carrera. La promoció dels Pirineus ha estat un dels grans valors de la ruta i les nostres muntanyes encara tenen molt per oferir a l´esport del múixing. I és el moment de buscar i trobar tot això que la muntanya ofereix i encara no hem descobert.
Es manté el suport al múixing
Tot i aquesta aturada pel que fa a la ruta blanca per aquest any, l´organització de Pirena segueix plenament compromesa amb l´esport del múixing, un esport
minoritari però que aplega uns valors amb els quals ens sentim plenament
identificats. Així, continuarà el suport explícit de Pirena als Campionats d´Espanya de Múxing sobre terra i sobre neu que s´han de disputar aquest mes de novembre a Burgos i a principis de març de 2013 a Baqueira Beret.
Pirena assumirà novament el suport organitzatiu a aquests esdeveniments – i a altres que es puguin celebrar – per garantir que l´esport del múixing continua creixent i consolidant-se a Espanya.
Festa popular a la Nova Icària
De la mateixa manera, des de Pirena mantenim el nostre ferm compromís amb la tasca que fan desenes de protectores d´animals a Catalunya i continuarem apostant per la Gran Festa de l´Adopció que impulsàvem cada any com a prèvia a l´inici de la ruta.
La nostra voluntat és que al mes de gener se celebri a Barcelona una nova edició de la Festa de la Nova Icària, amb moltes novetats i amb un caràcter més popular que mai, per donar a conèixer la impagable tasca que fan cada dia les protectores d´animals i tots els voluntaris que hi treballen desinteressadament.

Deixa un comentari