«La Revolta Poètica 1964-1982» Una exposició sobre la poesia dels anys setanta organitzada per la Fundació Palau i Arts Santa Mònica. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/11/2012

Entre 1964 i 1982 es va produir a Catalunya, el País Valencià i les Illes, un corrent de renovació cultural que va tenir com a protagonistes la poesia i els poetes. És el que hem anomenat la revolta poètica. En uns anys marcats per la crisi i el final del franquisme, els poetes van proposar un compromís vital. Enfront a la grisor de l’art i la literatura de postguerra, un esclat d’imaginació i de creació. L’exposició La Revolta Poètica 1964-1982 en dibuixa per primera vegada el mapa: el pop, la poesia visual, l’art conceptual, els poemes objecte, els festivals folk, els festivals de poesia, les revistes de creació, les utopies editorials. I fa sentir la veu dels poetes: de Marta Pessarrodona, Narcís Comadira o Francesc Parcerisas a Carles Hac Mor, Biel Mesquida o Enric Casasses.
Organitzada conjuntament per la Fundació Palau de Caldes d’Estrac i Arts Santa Mònica, La Revolta Poètica 1964-1982 és fruit d’un treball de recerca que ha permès treure a la llum una gran quantitat de materials inèdits: fotografies, dibuixos, manuscrits i mecanoscrits, revistes, llibres il·lustrats. Amb un llenguatge dinàmic que recrea el clima d’aquells anys i el connecta amb el món d’ara.


Fundació Palau, Caldes d’Estrac:
L’exposició estarà oberta des del 29 de novembre
fins el 23 d’abril de 2013.


Activitats previstes durant l’exposició:
Lectures, converses i actuacions musicals, un gran festival Price a Barcelona, seminaris acadèmic, tallers i visites guiades.
La programació d’aquestes activitats es publicarà puntualment a la web de la
Fundació Palau.
Activitat familiar:
Poemes atrapats
Activitat que combina la màgia de la paraula i la imatge dins d’un continent, una ampolla d’aigua, convertint el poema en objecte.
Organitza: L’Espantaocells
Dia: Diumenge 2 de desembre
Hora: 11.30h
Lloc: Fundació Palau
Activitat gratuïta
Fundació Palau, Carrer Riera, 54, Caldes d’Estrac
Tel.: 937 913 593 – Fax: 937 912 751 –
fundaciopalau@fundaciopalau.cat
www.fundaciopalau.cat

Deixa un comentari