La reparació dels danys causats per actes d’incivisme i de vandalisme costa més de dos milions i mig d’euros a l’Ajuntament de Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/02/2012

Les intervencions realitzades a causa de l’abandonament de mobles a la via pública i per la neteja de grafits han estat les que han suposat una major despesa


Durant l’any 2011 l’Ajuntament de Badlona va haver de gastar-se més de dos milions i mig d’euros per actuar i reparar els danys causats a la ciutat per diversos tipus d’actes incívics i de vandalisme.


La Regidoria de Via Pública i Mobilitat ha avaluat els costos que durant el 2011 van suposar per a les arques municipals les actuacions que es van haver de portar a terme per solucionar les situacions causades per actes d’incivisme i de vandalisme.


Les intervencions en contenidors cremats i trencats van suposar una despesa de 455.000 euros i les actuacions de neteja de grafits van comportar factures per import de 405.000 euros. L’apartat més costós, per un import d’1.219.000 euros, està relacionat amb els residus, concretament amb les actuacions causades per abandonament de mobles i estris a la via pública, abocaments de residus, dipòsit de residus fora dels contenidors, recollida d’excrement de gossos i robatori de paper i cartró dels contenidors, entre altres.


L’Ajuntament s’ha hagut de gastar altres 370.000 euros per actuacions de neteja viària a causa dels efectes de la pràctica del “botellón” i per netejar orins i excrements humans, entre altres motius.


Pel que fa a la reparació del elements de mobiliari urbà com a conseqüència d’actes de vandalisme, aquest apartat ha suposat una despesa de més de 70.000 euros. En total es van haver de fer gairebé 2.000 actuacions (840 en bancs, 140 en fonts, 401 en àrees infantils, 227 en papereres, 330 en pilons, 41 en senyalitzacions i 12 de tipus divers).


D’altra banda, s’han cursat 7 denúncies davant dels Mossos d’Esquadra per la realització de pintades i per la crema de contenidors.


El regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, ha lamentat que el comportament incívic d’alguns ciutadans obligui a l’Ajuntament de Badalona a dedicar més de dos milions i mig d’euros del pressupost municipal per intervenir en situacions que es podrien evitar si no es donessin aquestes actituds irresponsables als espais públics.

Deixa un comentari