Publicat el 14/12/2021

Demà s’inicia a Catalunya la vacunació contra la COVID-19 dels infants d’entre 5 i 11 anys

Aquesta vacunació tindrà lloc, principalment, als punts de vacunació poblacionals (PVP), complementats amb altres espais o centres d’atenció primària amb línies pediàtriques.
A la Regió Sanitària Metropolitana Nord els infants es poden vacunar a partir de demà en algun dels 12 punts habilitats inicialment. Aquesta oferta es podria ampliar i/o modificar en els propers dies.
Punts on es pot demanar cita per vacunar infants de 5 a 11 anys:

Barcelonès Nord
▪ CAP Doctor Robert. Badalona
▪ Hospital Germans Trias (Can Ruti). Nou edifici UCI. Badalona
▪ Hospital Esperit Sant. Santa Coloma de Gramanet

Maresme
▪ Hospital de Sant Jaume. Mataró
▪ Sala de plens de l’Ajuntament. Premià de Dalt.

Vallès Occidental
▪ CL Fontetes. Cerdanyola del Vallès
▪ CAP Concòrdia. Sabadell.
▪ Hospital de Terrassa, planta 1a. Terrassa
▪ Mútua Terrassa, c. del Castell, 25, planta 2a. Terrassa

Vallès Oriental
▪ CAP Sant Miquel. Granollers
▪ CAP Plana Lledó. Mollet del Vallès
▪ CAP Corró d’Avall. Les Franqueses del Vallès

Alguns d’aquests PVP només vacunaran infants, mentre que en d’altres es vacunaran infants i adults, sempre amb circuits completament diferenciats; o bé es faran cues diferenciades o es separarà la vacunació per horaris.
La vacunació del grup d’entre 5 i 11 anys es farà únicament de forma programada amb cita prèvia, a través de VacunaCovid, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre els SMS que Salut enviarà a les persones de les quals es tingui el telèfon mòbil de contacte.
D’altra banda, els infants que es vacunin sense estar acompanyats dels seus mares i pares –per exemple, per àvies i avis- ho podran fer si presenten un document de consentiment informat, tal com es va preveure amb la vacunació d’adolescents d’entre 12 i 15 anys.
Als infants se’ls administra la mateixa vacuna que als adults, però la dosi per a aquesta franja d’edat és un terç (10 micrograms) de la que s’administra als adolescents i adults (30 micrograms).
La dosi és la mateixa per un nen o nena de 5 anys que per un o una d’11 anys i caldrà administrar-ne dues dosis separades per 8 setmanes.

Pel que fa als infants amb antecedent d’infecció per COVID –amb test d’antigen, PCR o serologia positiva- es vacunaran amb una sola dosi a partir de les 4-8 setmanes després del diagnòstic de la infecció o la data d’inici de símptomes; en cas de tenir infecció després d’haver administrat la primera dosi, es completarà la pauta amb una segona quan hagin transcorregut 4-8 setmanes de la infecció.
Per últim, els que facin 12 anys en els propers mesos es vacunaran amb una dosi de vacuna contra la COVID-19 pediàtrica; si en compleixen 12 entre la primera i la segona dosi, aquesta darrera serà una dosi d’adults.

Redacció
Font:  Àmbit Metropolità Nord CatSalut

 

 

Deixa un comentari