La regidora de Medi Ambient recull el guardó de Bandera Blava de la platja de Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/06/2011

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat va reunir ahir diumenge a l’Ametlla de Mar a tots els municipis catalans que han obtingut la Bandera Blava


La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, va assistir ahir diumenge a l’acte de lliurament dels guardons Bandera Blava per recollir la bandera corresponent a la platja dels Pescadors de Badalona així com la de l’Escola del Mar com a centre Bandera Blava.


Durant l’acte presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, es van premiar 86 platges (2 més que l’any passat) i 22 ports catalans (3 més que el 2010) d’un total de 43 municipis.


La regidora Sònia Egea ha destacat la seva satisfacció perquè Badalona hagi obtingut, un any més, la Bandera Blava. “Ens sentim orgullosos de recollir aquest guardó que reconeix que a Badalona tenim una platja de qualitat i que esdevé un referent a nivell metropolità”, ha afirmat Egea. “Volem seguir treballant per aconseguir que la resta de platges també puguin obtenir aquest distintiu”, ha afegit.


L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) van atorgar a l’Ajuntament de Badalona el passat mes de maig, per segon any consecutiu, el reconeixement Bandera Blava a la platja dels Pescadors, el tram del litoral badaloní situat entre el carrer de Mar i el carrer de Sant Domènec.


El distintiu Bandera Blava, d’abast mundial, acredita que la platja compleix amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa d’informació i d’una gestió ambiental adequada.


D’altra banda, l’Escola del Mar es manté com a Centre Bandera Blava, en la seva qualitat d’equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a les escoles en matèria d’ecosistemes marins.


La Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE) és una organització internacional privada que promou activitats d’educació ambiental a nivell nacional i internacional. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor ADEAC) és una associació sense ànim de lucre, cofundadora al 1982 de la FEE juntament amb quaranta-cinc organitzacions no governamentals de cinc països europeus.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i la regidora de Medi Ambient, Sònia Egea, assistiran aquest proper dimecres 22 de juny, a les 13 hores, a la platja dels Pescadors a l’acte formal de col•locació de la nova Bandera Blava atorgada a aquest tram del litoral badaloní.

Deixa un comentari