La producció de pèsol garrofal de Llavaneres, molt malmesa per l´onada de fred | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/02/2012

L´onada de fred ha causat un mal irreparable als conreus de pèsol garrofal de Llavaneres. Tant és així que els productors locals poden arribar a perdre fins el 90% de la collita, segons ha informat Horta Graupera, un dels productors. La Regidoria de Promoció Econòmica convocarà una reunió urgentment per estudiar la situació.
Les tavelles de pèsols i les flors de les pesoleres dels camps de pèsol garrofal de Llavaneres s´han congelat aquests darrers dies a causa de les baixes temperatures. Si el bon temps havia fet avançat setmanes enrere la collita, el fred extrem que patim aquests dies ha malmès enormement la producció.
Els productors locals, segons ha informat Horta Graupera, després de retirar la part malmesa, faran ara un petit tractament per tractar de fer rebrotar les plantes. En cas que rebrotin, calculen que podran obtenir el 10% de la collita. La preocupació, d´altra banda, és aconseguir llavor per a l´any que ve. Per tractar d´obtenir-ne, quan passi l´onada de fred, plantaran la llavor que cada any reserven de la temporada anterior.

Deixa un comentari