La Policia sanciona tres veïns per incomplir l´ordenança d´animals de companyia. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/03/2012

 La Policia Local ha tramitat tres sancions, de fins a 400 euros cadascuna, a propietaris de gossos per no haver recollit els excrements dels animals a la via pública.
En els darrers dies els agents han dut a terme un servei intensiu de vigilància i control dels propietaris de gossos per tal de controlar si deixaven els excrements als espais públics. Aquest servei s’ha fet indistintament amb agents d’uniforme i de paisà al passeig Marítim, passeig de la Misericòrdia i diverses places i jardins del municipi, amb l’objectiu de reduir les conductes incíviques detectades i en resposta a les queixes  ciutadanes rebudes a l’Ajuntament.  En concret s´han denunciat dues persones que no han recollit els excrements al passeig de la Misericòrdia i una altra al passeig Marítim.
Les persones denunciades podran ser sancionades amb una multa de fins a 400 euros. La Policia Local manté el servei en actiu i també s’està informant als propietaris que, a banda de recollir els excrements dels animals, també tenen l‘obligació de portar els gossos lligats, tenir la documentació de l’animal en regla i tenir-ho censat i xipat.
Aquesta no és l´única actuació incívica que es persegueix. Des de l´Ajuntament i en concret des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana s’està treballant en la mateixa línia respecte als joves que pinten graffitis a la via pública i el mobiliari urbà.  La conscienciació és molt important per aconseguir civisme i responsabilitat, però en determinades situacions, només la sanció econòmica posa fre a l´incivisme ciutadà.

Deixa un comentari