La Policia Local de Vilassar de Mar durà a terme la campanya -Protegeix-me- a les escoles | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 29/11/2011

 La Policia Local de Vilassar de Mar posarà en marxa l´1 de desembre la campanya preventiva i de sensibilització “Protegeix-me” per fomentar l’ús dels sistemes de retenció infantil als vehicles. La campanya es durà a terme a les entrades i sortides de les escoles.
Agents de la policia de proximitat lliuraran als pares i tutors un fulletó informatiu amb les normes bàsiques de seguretat dins el vehicle per als infants de 0 a 12 anys. El material, facilitat pel Servei Català de Trànsit, també dóna alguns consells sobre el correcte ús d´aquests elements de seguretat passiva i quins són els adequats segons l´edat i el pes de cada infant.
L´objectiu de la campanya és conscienciar els pares que l´elecció del sistema de retenció infantil i la correcta instal·lació del mateix són dos factors clau per protegir l´infant dins del vehicle i pal·liar els efectes de qualsevol impacte. Està demostrat que el cinturó o les cadires especials per a infants, adequats al seu pes, estatura i edat, redueixen la mortalitat en cas d´accident de tràfic.
La denúncia per no utilitzar els sistemes de seguretat passiva d´un menor està sancionada amb 150 euros i la pèrdua de 3 punts del permís. La sanció recau sobre el conductor del vehicle.

Deixa un comentari