Publicat el 07/05/2021

Es tracta d’un immoble situat al carrer de Sant Pere. El desallotjament de tres dels pisos s’ha produït amb autorització judicial

La Policia Local ha fet desallotjar un immoble de 4 habitatges ocupat al carrer de Sant Pere. La finca havia estat declarada inhabitable per risc d’incendi després d’una inspecció amb els serveis d’Habitatge, Llicències i Salut Pública que van valorar sobretot l’estat deficient de les instal·lacions elèctriques.

El passat 29 d’abril la Policia Local va notificar als ocupants de la finca l’ordre de desallotjament urgent amb motiu del decret d’inhabitabilitat. Només un dels pisos va ser abandonat de forma voluntària, fet que va motivar la petició d’una autorització judicial per procedir al desallotjament de tota la finca, que ha tingut lloc avui sense incidents.

Els tres pisos restants estaven ocupats per un total de cinc persones. Una d’elles ha estat traslladada a dependències de la Policia Nacional per un expedient de regulació d’estrangeria. En el marc del protocol d’actuacions, als ocupants se’ls informa de la possibilitat de ser atesos pel Servei de Benestar Social.

Després del desallotjament, la propietat ha dut a terme mesures de tancament i reforç de la seguretat per garantir el manteniment de la finca i evitar noves ocupacions. El Servei d’Habitatge incoarà els procediments per exigir-li els deures de conservació, manteniment i funció social. La companyia elèctrica ha desconnectat el subministrament, origen del risc per a les persones.

Des de la passada primavera, quan es va posar en marxa el nou protocol municipal d’intervenció en ocupacions d’immobles, que implica diferents serveis municipals, l’Ajuntament ha dut a terme 15 actuacions de desallotjament per via administrativa o per mediació, amb un total de 88 immobles desallotjats.

 

Deixa un comentari