Publicat el 29/11/2018

El servei es posarà en marxa el dilluns 3 de desembre amb l’objectiu de continuar amb la política d’acostar la policia a la ciutadania

La Policia Local instal·larà a l’edifici de l’Ajuntament una oficina d’atenció ciutadana des de la qual oferirà gran part del servei que es presta a l’oficina de la comissaria central que es troba al polígon industrial. El servei es posarà en marxa el dilluns 3 de desembre amb l’objectiu de continuar amb la política d’acostar la policia a la ciutadania i fer-la més accessible, propera i eficaç.
Des d’aquesta nova oficina, un agent de la Policia Local atendrà de dilluns a divendres, en torn de matí de 9 a 14 h, als ciutadans i ciutadanes que vulguin tramitar denúncies penals com ara petits furts, danys, robatoris a l’interior de vehicle, robatori o pèrdua de documentació o altres delictes de menor entitat amb l’excepció dels delictes que necessitin de tractament d’unitats especialitzades, que hauran de tramitar-se a la comissaria central de la Policia (avinguda del Progrés, 30). També es podran sol·licitar documents com per exemple permisos de sortida de menors a l’estranger.
Serveis que s’atendran:
– Recepció de denúncies per il·lícits penals tals com:
– Danys
– Furts
– Robatoris interior vehicle
– Robatori documentació
– Pèrdua documentació
– Permisos de sortida de menors a l’estranger
– Altres delictes de menor entitat
– Gestions policials:
– Informació policial al ciutadà
– Recepció de queixes
– Tramitació de documentació policial
– Seguretat a l’Ajuntament:              
– Seguretat interior de l’Ajuntament
– Control trànsit rodat de l’illa de vianants
– Recolzament de campanyes de proximitat a l’illa de vianants

Per fer la policia més propera a la ciutadania i davant els darrers fets que estan passant al municipi relacionats amb la seguretat, s’han posat en marxa mesures noves o es potencien d’altres existents:

  • Creació de patrulles de paisà, amb cotxe camuflat.
  • Potenciació de l’APP Botó Vermell DragAlert: des de fa 2 anys, la Policia Local ofereix als comerços locals aquesta aplicació (per a dispositius mòbils Android) que activa una alarma silenciosa que connecta l’establiment comercial amb la Policia Local en cas d’emergència. Un cop es prem el botó, salta l’avís a la Policia Local amb el nom, adreça i telèfon del comerç i es deriva una patrulla al lloc en el qual hi ha l’emergència.
  • Intensificació de la vigilància a les zones comercials: a partir del 13 de desembre, la Policia Local incrementarà la vigilància en les zones comercials amb motiu de l’augment de l’activitat al voltant dels establiments comercials per les compres nadalenques. L’objectiu és evitar que s’incrementin els fets delictius i potenciar la seguretat entre la ciutadania.
  • Recuperació de la Policia de proximitat: des del mes d’octubre, 4 agents de la Policia Local estan assignats als 4 sectors en què es divideix el poble per fomentar el tracte personalitzat i proper amb la ciutadania.

Des del consistori, hi ha en estudi altres mesures, de les quals s’anirà informant quan es vagin implementant. Des de l’Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana i que davant qualsevol sospita, indici de robatori o acte vandàlic es truqui de forma immediata a la Policia Local, al 937541020.

Deixa un comentari