Publicat el 16/10/2015

El passat dimecres 14 d’octubre, una patrulla de la policia local de Cabrils va ser requerida per atendre un vehicle que va patir un accident al polígon industrial Els Garrofers de Cabrils-Vilassar de Mar. La patrulla va ser requerida per una ciutadana que acabava de veure com un vehicle havia fet una sortida de via a una rotonda per, posteriorment, xocar contra un arbre.
Els agents, en socórrer al conductor i únic ocupant del vehicle, un home de 37 anys d’edat i veí d’Argentona, van observar que es trobava inconscient i que havia perdut els signes vitals.
Amb el suport del DEA (desfibril·lador automàtic extern) que porta el vehicle patrulla, van començar ràpidament les maniobres de reanimació cardiopulmonar, aconseguint, minuts més tard, reanimar l’accidentat i mantenint-lo, fins a l’arribada de la policia local de Vilassar de Mar i de les ambulàncies de suport vital bàsic i medicalitzada del SEM.
L’eficaç coordinació de l’incident entre les policies locals de Cabrils, Vilassar de Mar i el SEM, a través de la xarxa d’emergències RESCAT, gestionada per operadors de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra, va permetre la recuperació de la vida de l’accidentat, que va ser traslladat a l’Hospital de Mataró, a on es recupera favorablement. 
L’Ajuntament de Cabrils ha destacat el paper dels dos agents que van atendre l’accident i ha informat que es reconeixerà la seva actuació amb la màxima distinció policial del Cos.
Innovacions que salven vides
Des de fa dos anys, la policia local de Cabrils incorpora en els seus cotxes patrulla un DEA (desfibril·lador automàtic extern). Els fets ocorreguts el passat dimecres demostren l’eficàcia d’aquesta mesura, que, sens dubte, facilita les tasques de primes auxilis dels agents que les duen a terme.

Deixa un comentari