La platja dels Pescadors de Badalona aconsegueix la Bandera Blava per tercer any consecutiu | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 06/06/2012

 El jurat de l’ADEAC ha atorgat avui a Badalona el distintiu de Bandera Blava a la platja dels Pescadors i el reconeixement a l’Escola del Mar com a Centre Bandera Blava


L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) han atorgat a l’Ajuntament de Badalona el reconeixement Bandera Blava a la platja dels Pescadors, el tram del litoral badaloní situat entre el carrer de Mar i el carrer de Sant Domènec.
El distintiu Bandera Blava, guardó d’abast mundial, reconeix que la platja compleix amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa d’informació i de gestió ambiental adequada. En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l’obligatorietat de disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, entre d’altres.


Per altra banda, l’Escola del Mar s’ha convertit en Centre Bandera Blava com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’ecosistemes marins i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general.


La Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE) és una organització internacional privada que promou activitats d’educació ambiental a nivell nacional i internacional. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) és una associació sense ànim de lucre, cofundadora al 1982 de la FEE juntament amb quaranta-cinc organitzacions no governamentals de cinc països europeus.


La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha destacat que “l’atorgament d’aquest distintiu internacional és una bona notícia per a Badalona perquè els esforços que s’han fet per tenir una platja de qualitat es veuen reconeguts i la ciutadania pot gaudir d’una platja de primer nivell”. La regidora també ha manifestat que la intenció del consistori badaloní és que l’any vinent el nou tram de passeig Marítim pugui també disposar d’una Bandera Blava.

Deixa un comentari