Publicat el 04/08/2021

S’hi han instal·lat 9 llumeneres alimentades amb energia solar. Disposen d’un sensor de presència i regulador d’intensitat per estalviar energia i reduir la contaminació lumínica quan no és necessari que els fanals il·luminin a ple rendiment

Les llumeneres disposen d’una placa de cel·les solars fotovoltaiques de màxim rendiment, amb bateries de liti i l’electrònica associada a la regulació lumínica. Funcionen a la màxima potència fins a les 12 de la nit (11 W cada punt de llum), moment en que es regulen al 50% de potència fins a la sortida del sol. A més, cadascuna de les llumeneres disposa d’un sensor de presència que, en cas d’activació, augmenta la potència lumínica al màxim durant uns minuts.
La platja de Sant Simó és, juntament amb el Parc Forestal, una de les zones de Mataró declarades de màxima protecció vers la contaminació lumínica d’acord al mapa de la protecció contra la contaminació lumínica. Per això s’ha dissenyat una solució lumínica de mínima potència, una empremta lumínica no intrusa fora de la zona de pas i un color de la llum que no afecta als bioritmes naturals de la biodiversitat.
L’actuació s’ha realitzat en el marc del contracte de manteniment de l’enllumenat i ha tingut un cost d’uns 9.500 € (IVA inclòs).

Redacció
Font i Imatge: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari