Publicat el 21/06/2021

La Policia Local reforçarà el seu servei durant la nit de la revetlla amb 12 vigilants. També hi haurà un reforç de la neteja per tenir totes les platges netes tan bon punt surti el Sol

L’Ajuntament tancarà la Platja de les Roques durant la nit de la revetlla de Sant Joan. No s’hi podrà accedir des de les 19.00 h del dimecres dia 23 de juny fins a les 07.00 h del dijous dia 24. La Policia Local s’encarregarà de controlar que es respecta la mesura.
El motiu és protegir la colònia de corbs marins emplomallats que hi viuen. Aquesta decisió és coherent amb la que va adoptar l’ajuntament fa uns mesos de prohibir la pesca esportiva a la zona.

La Platja de les Roques i singularment la Roca Grossa és un indret amb un gran valor paisatgístic i ha esdevingut un refugi natural per al corb marí emplomallat. Aquesta espècia d’au corre el risc de passar a la categoria de perill en extinció.
La protecció d’aquest tipus d’au també és molt important per preservar l’equilibri de l’ecosistema i la fauna marina. Són animals que busquen zones  de penya-segats rocosos, a primera línia de mar, per formar colònies estables i disposar els seus nius.

Control d’aforament
L’Ajuntament mantindrà la resta de platges obertes durant la nit de Sant Joan. L’aforament es controlarà a través del sistema d’intel·ligència artificial i l’aplicació DasEyes. Aquest sistema és el que es va utilitzar l’any passat per saber en tot moment el nivell d’ocupació de la platja de Calella.

També es reforçarà la Policia Local amb la contractació de 12 vigilants que complementaran la tasca dels agents policials. De la mateixa manera que també es dotarà amb més personal del servei de neteja amb l’objectiu que les platges de la ciutat estiguin netes tan bon punt surti el Sol.

 

Deixa un comentari