La papallona del suro arriba als nuclis urbans del Maresme i és inofensiva | La Clau -Revista gratuïta del Maresme La papallona del suro arriba als nuclis urbans del Maresme i és inofensiva, neix als boscos d’alzina i cíclicament es reprodueix de manera descontrolada
Publicat el 02/07/2019

Aquesta papallona (Lymantria dispar) neix als boscos d’alzina i cíclicament es reprodueix de manera descontrolada

La papallona del suro, de color marró els mascles i blanques les femelles, ha arribat a diverses poblacions del Maresme, entre elles Vilassar de Mar. Els experts expliquen que l’espècie és inofensiva més enllà de les molèsties que pugui ocasionar la seva presència i no cal fer-ne tractament a l’espera que el propi ecosistema s’autoreguli en els pròxims dies.

La papallona del suro (Lymantria dispar) neix als boscos d’alzina i cíclicament es reprodueix de manera descontrolada. Aquesta explosió demogràfica es repeteix cada set o vuit anys i el vent transporta l’insecte fins als nuclis urbans. Actualment es viu el pic de l’eclosió i ja es pot considerar una plaga.
En casos com aquest, la població de depredadors naturals també augmenta i la població al bosc recupera l’equilibri en poc temps.
*Podeu trobar més informació en aquest enllaç del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat:
http://agricultura.gencat.cat/web/.content/06-medi-natural/gestio-forestal/enllacos-documents/plagues-forestals/fitxers-binaris/02.pdf

Deixa un comentari