Publicat el 29/04/2019

La tortuga Niki que va ser rescatada davant d’Arenys, per navegants del CNAM, serà alliberada a la platja del Cavaió amb altres tortugues marines que s’han recuperat amb l’atenció i les cures de l’equip del CRAM

Segons informa l’Ajuntament d’Arenys de Mar, el proper diumenge, 5 de maig es farà l’alliberament de varies tortugues marines (Careta careta) a la platja del Cavaió, just a la banda de llevant de la desembocadura del rial de la Serp.

L’acte a la platja del Cavaió tindrà un context d’activitats relacionades amb la protecció del medi ambient marí. Des de les 10 del matí es faran diversos tallers i activitats per sensibilitzar de la necessitat de conservar el medi marí.

La tortuga Niki va ser rescatada el 9 d’octubre de 2016 després que fos vista davant mateix del Port d’Arenys per diversos navegants que es preparaven per la sortida de la regata Synera. La tortuga estava embolicada amb diverses restes de residus i tenia premsada una aleta i el coll. Després d’aconseguir deslliurar-la mínimament, una llanxa semirígida del CNAM la va portar a terra on se’n van fer càrrec els Agents forestals que van traslladar-la a les instal·lacions del CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins) al Prat de Llobregat. Inicialment se la va anomenar ‘Synera’ pels mateixos participants del rescat i els mitjans de comunicació, però al CRAM la van rebatejar com a ‘Niki’.

Durant  més de dos anys ha estat al CRAM, inicialment en un estat força greu. Malgrat l’optimisme inicial després del primers tractaments, posteriorment va caldre amputar-li una de les aletes per les ferides que havia patit.

Festa de comiat de la Niki al Cavaió

L’alliberament de la Niki i altres tortugues del CRAM comptarà amb activitats i tallers educatius i de sensibilització a favor del medi ambient marí oberts a tota la població. D’aquesta manera, des de l’Àrea de Medi Ambient, amb l’exemple dels danys a les tortugues i altres exemples, es pretén visualitzar de manera directa l’impacte que suposa llençar residus al mar. Entre les activitats es repetirà el taller que es va fer l’any passat a la Biblioplatja per saber com actuar en cas de trobar una tortuga marina amb algun tipus de dificultat.

Els tallers començaran a partir de les 10 del matí fins a migdia. A partir de les 12 es previst que comenci l’acte d’alliberament de les tortugues.

Foto: CRAM.

Deixa un comentari