Publicat el 15/07/2018

És el primer cop que la Nao Santa Maria, un vaixell històric, atraca a Mataró

La Nao Santa Maria atracarà per primer cop a la ciutat de Mataró. Ho farà del 25 al 29 de juliol a la base nàutica Mataró Marina Barcelona de  Varador 2000, coincidint amb Les Santes, la festa major de la ciutat. L’arribada d’aquesta embarcació històrica a Mataró és un complement del festival marítim Maresmar – Trobada de Centenaris 2018, que ha organitzat aquest estiu Varador 2000 amb una gran èxit de públic i participació d’embarcacions històriques.

La Nao Santa Maria és una rèplica de la llegendària embarcació del mateix nom que va creuar l’Atlàntic comandada per Cristòfol Colom i que va acabar protagonitzant (juntament amb les caravel·les Niña i Pinta) el descobriment d’Amèrica. La Santa Maria és, per tant, un dels vaixells més cèlebres de la humanitat, ja que va protagonitzar una de les fites més importants de la història. L’embarcació  podrà ser visitada pel públic de Mataró i de tots els pobles del Maresme durant els cinc dies esmentats, ininterrompudament des de les les 10 del matí fins a les 9 del vespre.

Els visitants podran visitar les cobertes i les bodegues d’aquesta impressionant nau, autèntic museu flotant i obra mestra de la fusteria de ribera. La construcció d’aquesta rèplica de la Santa Maria s’ha portat a terme respectant les seves formes i detalls amb rigor històric. La nau s’ha construït aplicant un sistema innovador i revolucionari en el sector de la construcció naval de rèpliques històriques que combina la construcció amb fibra de vidre i el seu recobriment total amb fusta. La visita a aquesta embarcació només té un precedent similar al Maresme: la del Galeón Andalucía, que també va romandre a Mataró Marina Barcelona durant uns dies el passat mes de març com a preludi del Maresmar.

Oportunitat única

La Nao Santa Maria es un imponent navili de 120 tones i 28,30 metres d’eslora. L’embarcació incorpora tres pals i un bauprès i arbora 300 metres quadrats de velam. La rèplica de l’embarcació de Colom l’ha construït la Fundación Nao Victoria per commemorar el 525 Aniversari del descobriment d’Amèrica. Ara els habitants de Mataró i del Maresme tenen una oportunitat única per poder gaudir d’aquesta embarcació històrica llegendària.

Els tiquets per visitar el vaixell es poden adquirir directament en el moll de Mataró Marina Barcelona o bé online: https://www.naosantamaria.org/es/nao-santa-maria/21-matar%C3%B3-nao-santa-mar%C3%ADa-250718-290718.html. La Fundación Nao Victoria, propietària de l’embarcació, ha establert aquests preus populars per a la seva estada a Mataró: Adults 4€ / Nens 2€ (menors de 5 anys gratuït) / Familiar (2 adults + 3 nens) 12€.

Deixa un comentari