Publicat el 02/12/2014

LA MÚSICA ENS MOU per l’esclerosi múltiple, concert innovador, transversal i eclèctic, serà punt de trobada de professionals del periodisme, la música, la cultura i la societat civil, amb l’objectiu de recaptar fons per finançar els projectes de recerca en Esclerosi Múltiple (EM), a punt de començar la fase clínica Ib en pacients.
Se celebrarà
Dia: dilluns 22 de desembre
Hora: a les 20.00 hores
Lloc: al Palau de la Música Catalana.
L’entrada-donatiu es pot adquirir a les taquilles i pàgina del Palau de la Música Catalana, a la pàgina web del Club de Cultura TR3SC i al portal Atrapalo. A més, per a totes les persones que vulguin col·laborar disposen d’una fila 0. Les aportacions es poden fer al número de compte de “la Caixa” ES69 2100 0879 77 02 00324415.


 “La Música ens Mou” és un concert benèfic organitzat per la Fundació Grup d’Afectats d’Esclerosi Múltiple – amb seu al Parc Científic de Barcelona-, i serà conduit per la periodista Bibiana Ballbè. Formaran part del programa una selecció d’obres musicals representatives i provinents de diferents cultures i estils d’arreu del món. El Cor Vivaldi – Els Petits Cantors de Catalunya iniciaran aquest esdeveniment amb un recopilatori de cançons dirigides per Óscar Boada, per celebrar el seu 25è aniversari.
Seguidament, el director d’orquestra Melani Mestre comptarà amb la col•laboració de l’Orquestra de la Societat de Concerts de Barcelona, el pianista-solista Alfredo Salvador, el clarinetista Ángel Belda, i la cantant Johanna Klingfors. Emocionaran amb un dels concerts per a piano i orquestra de Franz Liszt i amb un recull de peces d´estil ètnic anomenat “Klezmer” o “Yidish”. També s’interpretarà una selecció de “Bossa Nova” i “Samba” del compositor de cinema Lalo Schiffrin arranjada per Melani Mestre.
Per finalitzar, Melani Mestre estrenarà mundialment el seu “Concert per a piano i orquestra – Concertango”, sobre temes d’Àstor Piazzolla, escrit especialment per a l’ocasió.
L´esclerosi múltiple és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves (entre els 20 i 40 anys d´edat), després dels traumatismes. A Espanya hi ha al voltant de 40.000 persones afectades, de les quals 6.000 es troben a Catalunya. Al món hi ha 2.500.000 casos diagnosticats.

Deixa un comentari