Publicat el 12/11/2014

L’exposició de bolets del Maresme arriba enguany a la 30a edició mostrant les diferents espècies que es poden trobar actualment al Maresme, en una carpa instal·lada a la plaça de l’Ajuntament del 15 al 21 de novembre.
Una vegada més la mostra té l’objectiu de difondre el coneixement d’aquests organismes i el seu paper dins el medi natural i, sobretot, aprendre a respectar-los.
La mostra començarà el dia 15 de novembre al matí amb la tradicional sortida a buscar bolets que formaran part després de l’exposició.
Dins el programa d’activitats, també se celebraran els 25 anys de creació del Parc del Montnegre i el Corredor, amb dues xerrades divulgatives sobre bolets a la mateixa carpa.
El Dr. Jaume Llistosella de la Universitat de Barcelona explicarà “Com viuen i com creixen els bolets” i Jordi Corbera, membre de la Secció de Ciències del Museu de Mataró, exposarà els resultats de més de 20 anys de seguiment de la
“Diversitat micològica de la Serralada Litoral Central”.
Per tercer any consecutiu, l’exposició de bolets frescos també inclourà la seva versió virtual, ja que els boletaires que ho desitgin podran penjar les fotos de bolets que hagin trobat aquesta tardor a través d’un web, i així fer una exposició virtual dels bolets de la Serralada Litoral Central.
De dilluns a divendres diversos grups escolars faran visites guiades a l’exposició i també realitzaran tallers sobre el tema.
Sortida a buscar bolets per a l´exposició:
Dissabte 15, sortida
per recollir bolets a diversos indrets del Maresme, que seran classificats, a partir de les 12 h, dins el Museu de Mataró i exposats a la 30a Exposició de bolets del Maresme.
Punt de trobada: a les 8 h, al passeig del Callao, s/n, al costat nord-est del Centre Natació Mataró.
Cal portar cotxe, cistell i ganivet.
Organitza: Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari