Publicat el 25/06/2020

Els dos eixos d’aquesta festa major són la simultanietat de propostes i l’aposta per artistes locals

Celebrar la festa major d’estiu però evitar aglomeracions.  Aquesta ha estat la filosofia de la regidoria de Cultura i Festes, i també de les àrees d’Esports i Joventut i de les entitats locals, a l’hora de confeccionar el programa de la Festa Major de La Minerva 2020.
Al web: https://ajllavaneres.cat/ARXIUS/ANY2020/CULTURA/PROGRAMA_LA_MINERVA_2020.pdf  trobareu un programa de festes totalment diferent, adaptat a les circumstàncies socials d’aquest desconfinament per la Covid-19.

Del 17 al 20 de juliol, la festa major d’estiu de Llavaneres s’escamparà per quatre espais neuràlgics. Cada espai estarà identificat amb un color; i per cada color hi haurà una polsera diferent. Els quatre escenaris on passarà pràcticament tot són:
el parc de Ca l’Alfaro, blau;
el pati de l’escola Serena Vall, groc;
el parc de Sant Pere, verd; i
el pati d’El Casal de Llavaneres, rosa.

Aquests mateixos colors són els que dominen el programa de la festa, que ha estat elaborat per la dissenyadora local Laia Solé. Si voleu aconseguir la vostra polsera de manera anticipada, podeu demanar cita prèvia a l’OAC.

Explicat en paraules del regidor de Cultura i Festes, Xavier Noms, els dos grans eixos de La Minerva 2020 són la dispersió d’actes, que s’oferiran de manera simultània per afavorir la distribució del públic i, en segon lloc, l’aposta per la gent del poble: artistes, tècnics…
Més que mai i en aquesta festa major de manera molt especial, l’Ajuntament vol fer costat a les empreses i als professionals del poble, tan castigats per la crisi econòmica en què ha derivat la Covid-19. En aquesta mateixa línia i com a agraïment institucional, dues de les pàgines del programa de festa major -que es repartirà casa per casa a primers de juliol- inclou la publicació dels noms de les empreses locals.
Fins ara, el programa s’editava gràcies a l’esforç publicitari dels comerços i serveis locals: aquest any som nosaltres qui els volem agrair l’esforç.

Un dels exemples més evidents d’aquesta nova proposta de festa major és la Nit del Poble, que tindrà lloc divendres 17 de juliol.
Hi haurà quatre muntatges diferents, un a cada espai. També ho són la multiplicació dels pregons d’inici de la festa, aquest any tindrem quatre pregoners i seran persones del poble, implicades en la vida cultural, empresarial, esportiva i comercial.
També hi haurà cinema a la fresca, contes i teatre al carrer; i no hi faltaran les propostes esportives: pitch and putt, caiac i pàdel surf en família, i també la segona baixada d’andròmines… Un munt d’activitats pensades per sortir al carrer, amb responsabilitat, i retrobar-nos després d’aquests mesos tan durs de confinament a casa.

Normes de seguretat
L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres prendrà les mesures de prevenció necessàries per fer front a la Covid-19 i protegir al màxim els ciutadans, voluntaris i treballadors.
L’aforament dels espais serà limitat. Es distribuïran polseres de color per tal d’accedir a cada un dels quatre espais simultanis. A cada espai li correspondrà un color de polsera. No es podrà accedir a un espai que no es correspongui amb el color de la polsera.
Ús obligatori de mascareta en tots els espais i recintes.
Caldrà rentar-se sovint les mans amb el gel hidroalcohòlic que l’organització col·locarà en llocs estratègics a disposició del públic.
Caldrà respectar en tot moment les instruccions de l’organització en benefici de tots.

La Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres agraeix als pregoners, geganters, tècnics, músics, dj’s, diables, batucaires, esportistes, associacions, gent jove, gent gran, voluntaris… i a tots els llavanerencs en general, el seu esforç i la seva implicació per tal que aquesta Festa Major de la Minerva 2020 sigui tot un èxit!

 

Deixa un comentari