Publicat el 29/10/2021

Les activitats es portaran a terme aquest novembre, el dimecres 17  amb un taller de cuina i el divendres 24 amb una xerrada, al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt

La Massa, Centre de Cultura Vilassarenc acollirà, aquest novembre, dues activitats del cicle AMEN SAM sobre cultura del poble gitano, un projecte comunitari organitzat per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC), que es durà a terme a 14 ateneus del territori.

La programació del cicle a l’ateneu comptarà amb un taller de cuina gitana, dimecres 17 de novembre, a les 19:00 hores, a càrrec de Ricard Marí, on es podrà aprendre a preparar plats tradicionals com el “Conill al rom”, “Ventre”, “Pobulada” i “Murciano”.
Dimecres 24 de novembre, a les 20:00 hores, l’entitat acollirà la xerradaDona gitana i feminisme romaní”, amb un posterior espai de debat obert.
La Massa CCV va començar les activitats de l’AMEN SAM al seu espai el passat 18 de setembre, amb el concert del grup de rumba Els 4 de la Cera, el qual va saber connectar amb el públic creant un ambient festiu al teatre vilassarenc.

A més de La Massa CCV, els ateneus que acolliran aquest cicle són: l’Orfeó Lleidatà, l’Ateneu Popular de Ponent, el Cercle Belles Arts de Lleida, l’Ateneu Popular de la Fuliola, l’Orfeó Badaloní, El Círcol de Badalona, l’Ateneu Santfeliuenc, l’Espluga Viva d’Esplugues de Llobregat, Lluïsos d’Horta, Lluïsos de Gràcia, La Societat Cultural i Esportiva La Lira de Sant Andreu, el Centre d’Amics de Reus i la Societat la Lliga de Capellades.

La Federació d´Ateneus de Catalunya es va crear l’any 1983 i acull al voltant de 180 entitats culturals de tot Catalunya. Un col·lectiu de diferents associacions privades amb vocació de servei públic, que amb diferents denominacions, treballen amb un mateix objectiu per les persones i la societat catalana, dinamitzant el poble o ciutat de què en formen part mitjançant l’organització d’activitats socioculturals i esportives des del voluntariat.

El cicle AMEN SAM (“Nosaltres Som”, en llengua romaní), ideat amb l’objectiu de contribuir a superar els estereotips que la societat occidental ha anat construint al voltant del poble gitano, integrant-los a la vida quotidiana de l’ateneisme, compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la Fundació ”la Caixa”.

En aquest enllaç podreu veure i descarregar-vos el dossier de premsa i el material gràfic del cicle AMEN SAM

Redacció
Imatge i Font: La Massa CCV

Deixa un comentari