Publicat el 18/02/2015

La Junta Local de Seguretat, a la qual va assistir el delegat territorial del Govern de la Generalitat, va analitzar ahir les dades del balanç delinqüencial de 2014


L’alcalde es mostra “preocupat pel fet que el 49 per cent dels detinguts siguin d’origen estranger, quan només representen el 13,5% de la població de Badalona”


El nombre de delictes i faltes va disminuir a Badalona un 3,8% l’any 2014 respecte a l’any anterior. Aquest és el tercer descens consecutiu que es registra a Badalona, segons les dades estadístiques de la Generalitat de Catalunya que es van analitzar en la Junta Local de Seguretat, celebrada ahir dilluns a la tarda a l’edifici El Viver. Concretament, l’any 2012 es va produir un descens del 2,4%; l’any 2013 va baixar un 4,61%; i el 2014 es va registrar una disminució del 3,8%.


La Junta va ser presidida per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; i va comptar amb la presència del regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado; del delegat territorial de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea; de la subdirectora general de coordinació de la Policia de Catalunya i de responsables de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d’Esquadra i del Cos Nacional de Policia d’aquesta ciutat, així com de la Guàrdia Civil.


La comparativa interanual especifica que durant l’any 2014 es van cometre a Badalona un total de 12.050 delictes i faltes. Aquesta quantitat és un 3,8% inferior a la registrada el 2013, any en que es van produir un total de 12.530 delictes i faltes. El nombre de delictes va baixar un 7,9% durant l’any passat, mentre que les faltes van experimentar un creixement del 2%. Els robatoris amb força van disminuir un 17,1% i els robatoris amb violència i intimidació també van baixar un 2,6%.


Les detencions van disminuir un 12,6% durant el 2014. El 51% de les persones detingudes l’any passat eren espanyoles i el 49% restant eren estrangeres. Els 82,1% de les persones detingudes són homes i el 17,9% són dones.


En finalitzar la Junta, el delegat territorial de la Generalitat, Fernando Brea, va destacar “la importància de la coordinació dels diferents cossos policials” i els va felicitar per la feina feta, ja que, segons va indicar, “els fets delictius han anat baixant paulatinament durant tots aquests anys des del 2011”. A més, Brea va citar també la gran reducció d’un 23,3% en el nombre de robatoris en interior de vehicles i d’un 28,7% de les estrebades, un tipus de delicte que, segons va indicar, “sol suposar quanties econòmiques petites però que causa molta sensació d’inseguretat”.


Per la seva banda, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va valorar positivament les xifres i el fet que a Badalona hagin baixat els fets delictius per tercer any consecutiu. “Aquestes xifres positives posen de manifest l’excel·lent feina dels diferents cossos policials, la importància de la col·laboració entre ells, i també el fet que la política de més policia al carrer està donant els resultats que esperàvem”, ha manifestat. D’altra banda, Garcia Albiol es va mostrar “preocupat pel fet que el 49% dels detinguts siguin d’origen estranger, quan només representen el 13,5% de la població de Badalona”. L’alcalde ha assenyalat que “en els darrers anys ha disminuït la població d’origen romanès a Badalona, però aquesta encara continua essent la nacionalitat estrangera implicada en més fets delictius”.

Deixa un comentari