La ILP per la dació en pagament recull 800 signatures en dos mesos a CCOO Vallès Oriental-Maresme | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/07/2012

En només tres mesos, CCOO Vallès Oriental- Maresme  ha recollit més de 800 signatures a favor de la iniciativa legislativa popular (ILP) per la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social, per aconseguir el canvi de la legislació hipotecària. El grup promotor de la ILP està format per CCCO de Catalunya, la Confederació d´Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), l´Observatori DESC, la Plataforma d´Afectats per les Hipoteques, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i la UGT de Catalunya.


El passat 23 d´abril va començar oficialment la recollida de les 500.000 signatures a tot l´Estat necessàries perquè la ILP sigui admesa al Congrés dels Diputats, però el grup promotor espera recollir-ne moltes més, a causa del clamor social que existeix al nostre país davant la injustícia del sistema financer i hipotecari, que s´està cobrant un nombre indecent de víctimes en forma de famílies desnonades. Segons dades del Consell General del Poder Judicial, entre 2007 i 2011 s´han produït més de 350.000 execucions hipotecàries a l´Estat espanyol. Les comunitats autònomes que tenen el trist honor d´encapçalar el rànquing de desnonaments són Andalusia (68.053), Catalunya (65.670) i el País Valencià (65.220).


Aquesta ILP proposa un canvi en la legislació hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament -que amb l´entrega de l´habitatge es cancel·li el deute hipotecari- amb efecte retroactiu, la paralització dels desnonaments i la promoció del lloguer social. Per primera vegada a Espanya, també es pot signar i fer-se fedatari -persones que donen fe de l´autenticitat de les signatures- de la ILP de manera online, a través del web www.quenotehipotequenlavida.org. Fins al moment s´han acreditat com a fedataris de la ILP 2.550 persones a tot l´Estat.


El termini per recollir les signatures finalitza al mes d´octubre, per això les entitats promotores de la ILP demanen a tota la ciutadania la seva implicació i la suma del màxim d´esforços per superar les 500.000 signatures abans d´aquesta data i presentar amb molta més força la nostra proposta de modificació legislativa al Congrés dels Diputats.

Deixa un comentari