Publicat el 17/10/2021

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha elaborat aquest document per fomentar els bons hàbits i la sostenibilitat en visitants, turistes i residents

El personatge creat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme per dinamitzar el turisme familiar a la comarca, la iaia del Maresme, ha elaborat les bones pràctiques per tal de fomentar un turisme responsable basat en la sostenibilitat ambiental, social, cultural i econòmica.
Van dirigides tant a visitants i turistes com als propis residents del Maresme i es farà arribar de manera virtual a oficines de turisme, ajuntaments i establiments turístics.

Les bones pràctiques que proposa la iaia del Maresme són:

  • Sempre que et sigui possible mou-te a peu, en bicicleta o en transport públic. El Maresme és un territori molt ben comunicat a nivell de transport públic, amb una línia de tren que connecta el litoral i autobusos fins als municipis de l’interior. La bicicleta també és una bona opció.
  • Visita les oficines i els punts d’informació turística. T’atendran d’allò més bé. Les persones que arribin de nou a un municipi poden obtenir la informació sobre els punts d’interès i els llocs més emblemàtics a les oficines turístiques municipals, així com establiments amb el distintiu de “Punt d’Informació Turística”. També podran aconseguir mapes per traçar el seu recorregut.
  • Tria experiències i serveis sostenibles. Hi ha activitats adients a cada època de l’any i moltes d’elles estan distingides amb segells que acrediten la seva sostenibilitat. Un exemple és el Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere.
  • Separa els residus i evita que aquests impactin a l’entorn.
  • Tasta la cultura i els productes locals. Els sabors del Maresme són excel·lents. Des dels productes més coneguts, com el pèsol o les maduixes, als plats elaborats pels serveis de restauració, la gastronomia maresmenca és deliciosa.
  • Coneix el patrimoni cultural i les nostres tradicions. Tots els municipis del Maresme tenen espais singulars i característics que expliquen part de la història de les localitats. També hi ha tradicions, tant locals com més generals, en les que tant els visitants i turistes com els mateixos residents poden participar i “fer poble”.
  • Els espais naturals protegits són indrets on es pot practicar activitats a l’aire lliure i conèixer el nostre patrimoni natural i cultural. Conserva’l. És necessari cuidar el nostre entorn perquè les properes generacions també el puguin gaudir.
  • Recorda planificar les rutes i portar un plànol o un GPS. T’has d’equipar adientment. El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme disposa d’un perfil a Wikiloc amb desenes de rutes pels municipis de la comarca. Les pots consultar aquí.
  • Respecta el treball, els costums i la vida dels habitants.

Aquesta publicació neix per comunicar d’una manera més didàctica i atractiva una pinzellada de bones pràctiques recomanades des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme per tots aquells que visitin la comarca i pels seus residents. Un element que s’inclou en el marc de la distinció de la destinació Costa de Barcelona Maresme del Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere.

Actualment només està disponible en digital, però properament es podrà trobar també en format paper. També s’adaptarà a altres idiomes per tal que els visitants i turistes d’altres països puguin conèixer les bones pràctiques per gaudir la comarca.

Redacció
Imatge i Font: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Deixa un comentari