La Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil desmantellen un laboratori il·legal, a Badalona, on es reomplien i distribuïen ampolles de begudes alcohòliques | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 29/11/2011

La Guàrdia Urbana de Badalona i el grup fiscal de la Guàrdia Civil van portar a terme fa uns dies una operació conjunta que va permetre desmatellar un laboratori il·legal on es manipulaven, reomplien, emmagatzemaven i distribuïen una important quantitat de begudes alcohòliques, concretament de whisky i ginebra.


Els agents van registrar el dimarts 22 de novembre el local utilitzat com a laboratori, situat al carrer de Rosella, al barri de Coll i Pujol on van trobar 277 ampolles buides de diverses marques de whisky i ginebra, 7 caixes amb taps i precintes fiscals, 162 ampolles de whisky de baixa qualitat, 17 caixes de whisky buides de diferents marques, 2 bidons de 50 litres de capacitat per omplir les ampolles i diverses eines utilitzades per a la manipulació del tap de rosca de les ampolles. Tot aquest material va quedar confiscat.


Com a resultat d’aquesta operació, el grup fiscal de la Guàrdia Civil va detenir dues persones acusades de delictes contra la salut pública, contra la propietat industrial i d’estafa contra la hisenda pública.


Per portar a terme aquesta activitat, els dos detinguts compraven ampolles de whisky de marques poc conegudes i de baix preu. Al laboratori procedien al seu buidatge i a l’extracció dels precintes fiscals. Els detinguts aconseguien ampolles de marques de whisky conegudes que recollien de contenidors i punts de reciclatge que reomplien amb el whisky i la ginebra de baixa qualitat adquirida legalment. Els licors es barrejaven amb aigua destil·lada i altres productes fins aconseguir una tonalitat del licor molt semblant a la de la marca original.


A continuació col·locaven els taps a les ampolles reomplertes i els precintes fiscals de les ampolles de licor adquirides legalment o de les ampolles buides recuperades que conservaven el precinte intacte. Els detinguts treballaven sota comanda.


En l’origen d’aquesta operació es troba la inspecció i el tancament realitzat el passat 3 de novembre del supermercat Rana del barri de Llefià on es van detectar irregularitats sanitàries i urbanístiques. En aquest establiment els agents van trobar ampolles de whisky de marques conegudes amb indicis que podien haver estat falsificades.


Davant d’aquesta situació, la Guàrdia Urbana es va posar en contacte amb la Guàrdia Civil per investigar l’origen i procedència d’aquestes ampolles adulterades. La investigació els va conduir a un altre establiment d’alimentació situat a la carretera de Santa Coloma on el dia 10 de novembre també van trobar una quantitat important de whisky i ginebra de diverses marques falsificades. En aquesta botiga d’alimentació també es van aixecar diverses actes per irregularitats sanitàries.


Les investigacions realitzades van permetre finalment localitzar el passat dimarts 22 de novembre el local utilitzat com a laboratori clandestí al carrer de Rosella, que també es feia servir com a habitatge per part d’un dels dos detinguts, tots dos de nacionalitat espanyola.

Deixa un comentari