La Guàrdia Urbana ha desallotjat un campament de persones que estaven vivint a la zona del canal del Port de Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/07/2012

La Guàrdia Urbana de Badalona ha desallotjat un grup de persones que des de fa temps estaven vivint al carrer, concretament, a la zona del canal del Port de Badalona, a l’alçada del carrer de la Indústria, en unes condicions insalubres.


En l´operació s´han identificat 12 persones de nacionalitat rumanesa, xinesa i espanyola. 5 d´aquestes persones han estat traslladades a les dependències del Cos Nacional de Policia de Sant Adrià de Besòs per comprovar la seva possible situació irregular al país d’acord amb la Llei d’Estrangeria.


Personal dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona ha ofert ajut a les 7 persones restants, però únicament dues d’elles han acceptar entrevistar-se amb els Serveis Socials per tal d’aconseguir un allotjament.


L´operació s´ha iniciat a les 23 hores i hi han participat 12 agents de la Guàrdia Urbana de Badalona. Per la seva banda, l´Àrea de Via Pública i Mobilitat ha procedit, mitjançant 4 vehicles, a retirar les 4 tones de residus que aquestes persones havien anat acumulant amb el pas del temps, bàsicament mobles, estris i deixalles. Entre aquests materials hi havia també bicicletes noves, ordinadors, televisions i eines per forçar cadenes.
L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha manifestat que el campament havia provocat moltes queixes dels veïns. “El campament havia anat agafant una dimensió considerable i, a part de les deficients condicions higièniques, estava creant en el barri problemes de convivència”, ha afegit

Deixa un comentari