La Guàrdia Urbana ha desallotjat aquest diumenge una casa del carrer Rector, al barri de Coll i Pujol de Badalona, | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 03/07/2012

La Guàrdia Urbana de Badalona ha detingut aquest diumenge poc abans de la una de la matinada tres persones que havien ocupat una casa situada al carrer Rector, número 40, al barri de Coll i Pujol.


Després de rebre una trucada telefònica alertant sobre l’ocupació d’aquest habitatge, una patrulla de la Guàrdia Urbana es va dirigir fins a aquesta finca. Els agents van comprovar des de la terrassa d’un habitatge veí, que a l’interior de la finca ocupada hi havia tres persones encaputxades i amb passamuntanyes amb les quals van intentar comunicar-se.


La resposta però dels ocupants va ser la de llançar als agents tres artefactes explosius i diversos objectes contundents. Davant d’aquesta situació, els agents van sol·licitar suport policial i la patrulla Omega de la Guàrdia Urbana es va personar al lloc dels fets.


Els efectius de la Guàrdia Urbana van requerir als ocupants que obrissin la porta voluntàriament. Davant de la seva negativa, i dotats de les mesures de seguretat necessàries (armilla antibala, escuts policials i cascos de protecció) van procedir a intentar obrir la porta de la finca. Mentre els agents realitzaven aquesta operació, van sentir com a l’altra banda de la porta explotava un altre artefacte.


Finalment, els agents van poder entrar a la finca ocupada a través del pati d’un veí que va donar el seu consentiment perquè la patrulla accedís a la casa d’aquesta manera. Un cop els agents van poder obrir-se pas cap a l’interior, els tres ocupants els van llançar un altre artefacte explosiu que va caure a escassos metres dels policies. A continuació, es va procedir a la detenció d’aquestes tres persones que no van oposar resistència.


Els detinguts són dos homes i una dona. Un dels homes és veí de Bilbao i l’altre de Madrid. La dona detinguda és veïna de Badalona. Els tres detinguts han estat traslladats a les dependències dels Mossos d’Esquadra.


Intent de robatori amb força
D’altra banda, aquest dissabte abans de les 6 de la matinada es van detenir dos homes com a presumptes autors d’un robatori amb força. Els fets van tenir lloc al carrer Pablo Picasso, número 22, al barri de Nova Lloreda. Després de rebre una trucada telefònica alertant sobre dues persones que estavan manipulant la persiana d’un local, una patrulla de la Guàrdia Urbana es va traslladar fins a aquest local on van observar que hi havia dues persones intentant forçar la persiana d’un establiment saltant a sobre d’una barra de ferro introduïda a la part baixa per poder efectuar palanca.


En adonar-se de la presència policial, els dos sospitosos van intentar fugir però els agents els van poder agafar ràpidament. Es tracta de dos homes de nacionalitat romanesa, veïns de Badalona que van ser detinguts.

Deixa un comentari