Publicat el 10/03/2015

La Guàrdia Urbana de Badalona i la Guàrdia Civil han realitzat una operació conjunta que ha comportat la intervenció d’un total de 21.276 objectes falsificats. Es tracta de plats decorats amb motius relacionats amb Antoni Gaudí, clauers de diferents models, imans per a neveres i figures que es movien amb un dispositiu d’energia solar.
El material va ser intervingut aquest dijous 5 de març en dos magatzems ubicats al carrer del Plàstic, al polígon industrial de les Guixeres, i al carrer de Sant Lluc, al barri del Congrés.
Concretament en el magatzem del carrer del Plàstic, que es dedica a la importació i a la distribució, es van intervenir 18.624 figures diverses, mentre que al magatzem del carrer de Sant Lluc es van intervenir 278 plats per a decoració de diverses mides, 584 clauers de diferents models i 1.790 imans per a neveres. Tots aquests productes estaven destinats a ser venuts en botigues de ‘souvenirs’.
L’operació policial es va fer després que l’empresa que tenia els models patentats presentés una denúncia. En l’operatiu, dues persones de nacionalitat xinesa van ser imputades per un delicte contra la propietat industrial. El valor que els 21.276 objectes intervinguts haurien tingut al mecat si fossin autèntics seria de 150.000 euros.
L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que “aquesta operació conjunta de la Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil demostra que a Badalona s’està treballant d’una manera constant contra tots aquells que incompleixen la llei i que a més perjudiquen a les empreses que fan les coses ben fetes”. “A Badalona seguirem treballant intensament contra el frau i la pirateria industrial”, ha afegit.

Deixa un comentari