La Guàrdia Urbana de Badalona confisca 2000 barres de pa congelat en un camió frigorífic que transportava el producte a 2 graus positius | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/11/2012

La Guàrdia Urbana de Badalona ha confiscat aquest matí 2.000 barres de pa que transportava un camió de transport frigorífic en constatar que la temperatura en què es mantenia el producte, 2 graus positius, era inadequada ja que el pa havia d’estar congelat a una temperatura força inferior.


Els fets s’han produït a les 11.30 hores del matí d’avui en el carrer Simancas, en el barri d’Artigues, quan els agents de la Guàrdia Urbana han aturat un camió de transport frigorífic de barres de pa congelades i, després d’una primera inspecció, han detectat un funcionament irregular. Davant d’aquest fet, el camió ha estat traslladat al Mercat de Pomar, a on tècnics de la Unitat de Protecció de la Salut de l’Ajuntament de Badalona han comprovat que les el producte, 1913 barres de pa i 90 croissants, es transportava a una temperatura de 2 graus positius quan s’havia de mantenir a 18 graus negatius o menys. Aquesta temperatura inadequada s’havia mantingut des de les 7 hores quan el vehicle havia sortit del seu punt d’origen, la localitat de El Vendrell.


Davant del fets, la Guàrdia Urbana i els tècnics municipals han confiscat el total de la càrrega i han aixecat acta de les infraccions de la normativa alimentària. El producte, en considerar que no es apte per al consum humà ja que s’ha trencat la cadena de fred, s’ha dipositat a la zona de cambres de fred del Mercat Municipal de Pomar fins que finalitzin els tràmits administratius.


Les barres de pa i els croissants comissats anaven destinats a diversos establiments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i altres poblacions properes.


Una intervenció similar a l’actual va tenir lloc el passat 19 d’octubre, quan la Guàrdia Urbana va confiscar 800 barres de pa congelat en un camió frigorífic que transportava el producte a 13 graus positius.

Deixa un comentari