La Generalitat restringeix les bonificacions que s´apliquen al peatge d´Alella des de 2007 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/12/2011

L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, lamenta la decisió del Govern català d´eliminar l´exempció de pagament per usuaris que fan vuit o més trànsits mensuals implantat fa sis anys a l’accés d’Alella
A partir l’1 de gener el peatge d’Alella ja no és gratuït pels usuaris que passen vuit o més vegades al mes i disposen d’un Teletac amb domiciliació bancària en oficines autoritzades d’Alella, Tiana, El Masnou i Teià. La Generalitat ha decidit eliminar l’exempció que s’aplicava a aquest peatge de la C-32 des de febrer de 2007 i imposar els mateixos criteris de bonificació que a la resta de barreres de les autopistes catalanes de l’entorn de Barcelona.
L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, s’ha mostrat “molt decebut” per aquest canvi de criteri –que no ha estat comunicat prèviament a l’Ajuntament- i ha destacat que aquesta mesura perjudicarà els més de 7.000 usuaris que fins ara gaudien d’una bonificació del 100% i ara hauran de tornar a pagar per passar per la barrera d’Alella. L’alcalde també ha recordat que aquesta exempció de pagament va ser, en gran part, el resultat “d’una llarga i continuada reivindicació i mobilització del poble d’Alella que durant molts mesos es va manifestar periòdicament i de forma pacífica davant del peatge per demanar el rescat de la concessió i la gratuïtat d´aquesta via que ja fa 42 anys que paguen els usuaris de la comarca”.
El nou sistema implica la modificació del sistema actual de descomptes amb la introducció de tres conceptes susceptibles de bonificació: la recurrència (-30), l’alta ocupació (-40%) i el baix impacte energètic (-30%).


Així, segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat, gaudiran d’una bonificació del 30% els usuaris que efectuïn més de 16 viatges al mes. Els vehicles ecològics podran beneficiar-se d’un descompte del 30%, si són elèctrics o amb emissions inferiors a 108gr/km (gasoil o biodièsel) i a 120 gr/km (benzina)La bonificació per alta ocupació, que és del 40% pels vehicles amb tres o més ocupants, no es preveu començar a aplicar fins al segon semestre de l’any, una vegada implantats els sistemes de control necessaris.
Aquestes bonificacions abasten els vehicles lleugers i només s’aplica en els desplaçaments de dilluns a divendres no festius.  El percentatge de descompte podrà seguir sent del 100% si es compleixin els tres requisits. A més, s’elimina el requisit de domiciliació bancària que fins ara s’exigia per al gaudiment del descompte.
Un cèntim més
A partir de l’1 de gener passar per la barrera d’Alella costa 35 cèntims, un més que al 2010. Pels vehicles pesants, el cost serà dos cèntims més car: 0,56€, per als de primera categoria, i 0,70€ per als de segona

Deixa un comentari