La Generalitat no preveu incrementar els descomptes als peatges d´Alella, Mollet i Terrassa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 02/07/2012

Els tres alcaldes s´han mostrat decebuts per la resposta del conseller de Territori i Sostenibilitat Lluís Recoder i afirmen que continuaran treballant per recuperar les bonificacions que s´aplicaven fins al 31 de desembre de 2011.
Els alcaldes d’Alella, Mollet i Terrassa, Andreu Francisco, Josep Monràs i Pere Navarro, respectivament, han criticat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per no complir amb el seu compromís de proposar millores per a la mobilitat obligada dels peatges dels seus municipis. Els tres alcaldes s’han entrevistat aquest dilluns, 2 de juliol, amb el conseller en el marc de les trobades que estaven mantenint en els darrers mesos per reclamar la gratuïtat dels peatges d’Alella, de la C-33 a Mollet i de Terrassa-Les Fonts per als usuaris habituals.


A la darrera reunió de l’1 de juny, Lluís Recoder es va comprometre a negociar amb la concessionària Abertis i presentar una proposta concreta per a la mobilitat obligada d’aquests tres peatges. Un compromís que els tres alcaldes consideren que no s’ha complert, ja que el conseller de Territori i Sostenibilitat ha anunciat avui que no hi haurà canvis positius, sinó que, al contrari s’estan plantejant reduir fins i tot les bonificacions que hi ha actualment.


Durant aquests sis mesos, els tres alcaldes han presentat diverses opcions per treballar que no s’han contemplat per part de la Conselleria. Davant la resposta del conseller, els alcaldes dels tres municipis han reafirmat la seva voluntat de continuar treballant per aconseguir recuperar  les bonificacions que hi havia fins a l’1 de gener d’enguany, que en el cas d’Alella suposaven la gratuïtat per als usuaris que feien més de vuit desplaçaments setmanals.


L´Ajuntament d´Alella va reprendre el passat 13 de maig les mobilitzacions iniciades el 2004 per reclamar l´alliberament del peatge de la C-32. L’acte va comptar amb el suport de tots els grups municipals (ERC+SxA, CiU, Gd’A, PP i PSC). També va rebre els suport de la plataforma #novullpagar.  El Ple de l’Ajuntament el passat 26 de gener, amb el suport de tots els grups municipals, una moció de rebuig a la supressió del 100% de bonificació per als usuaris habituals que s´aplicava al peatge d´Alella des de febrer de 2007 i fins a l´1 de gener de 2012 amb l´entrada en funcionament del nous sistemes de descomptes de la Generalitat

Deixa un comentari