La Generalitat es compromet amb l’Ajuntament de Badalona a pagar a finals d’aquest mes 205.000 euros per al Patronat de la Música | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/09/2012

La Generalitat de Catalunya s’ha compromès amb l’Ajuntament de Badalona a pagar a finals d’aquest mes de setembre una part dels diners que deu al Patronat de la Música de Badalona i que corresponen a les aportacions que aquesta administració ha de fer per al sosteniment dels estudis de música a la ciutat. En concret, la quantitat que el Departament d’Ensenyament s’ha compromès a pagar són els 205.000 euros que corresponen a l’aportació  del curs 2010 – 2011.


Amb aquest pagament, es podria fer front al pagament de la nòmina que es deu als treballadors i es garantiria que el nou curs comencés amb normalitat.


En el marc de les converses entre la regidoria d’Educació de l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat també s’ha arribat a l’acord que en un termini de 15 dies la Generalitat farà arribar a l’Ajuntament el conveni de funcionament del curs 2011-2012. Tot i que aquest curs va finalitzar el juny passat, el conveni -que preveu una aportació de la Generalitat d’uns 550.000 euros per al funcionament del Conservatori i l’Escola de música-  encara no s’ha signat.  El regidor d’Educació i Esports, Juan Fernández, ha explicat que “el Govern municipal està negociant aquests dies un calendari de pagament d’aquesta quantitat amb el Departament d’Ensenyament, per tal que no torni a passar el mateix que amb les quantitats corresponents al curs anterior”.


D’altra banda, quedaria pendent també el conveni corresponent al curs 2012-2013 que començarà en pocs dies. Juan Fernández ha explicat que “l’Ajuntament instarà a la Generalitat perquè aquest conveni corresponent al curs que ara comença es pugui formalitzar abans del mes de desembre”. Fernández ha explicat que comprèn els problemes econòmics que té la Generalitat, però ha advertit que “si no es compleix amb els convenis i les aportacions econòmiques perillarà la convocatòria de matriculacions per al Conservatori i l’Escola de Música de cara al curs 2013-2014”.

Deixa un comentari