La Generalitat es compromet a estudiar la singularitat del peatge d´Alella | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/02/2012

L´Ajuntament ha suspès provisionalment la mobilització contra el peatge prevista per al 26 de febrer davant el compromís del conseller Recoder d´estudiar la situació excepcional d´aquest accés.
Els alcaldes d’Alella, Andreu Francisco, Mollet del Vallès, Josep Monràs, i Terrassa, Pere Navarro, es varen reunir el passat 9 de febrer, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, per reclamar-li que es restableixi la gratuïtat per a la mobilitat obligada als peatges d’Alella, Mollet i Terrassa-les Fonts. Els tres alcaldes varen traslladar al conseller el seu malestar amb la decisió d’eliminar l’exempció que s’aplicava a aquests peatges des de 2007 i li varen demanar tornar a recuperar l’antic sistema de bonificacions que suposava un descompte del 100%, de dilluns a divendres, per als usuaris habituals.
A la reunió, el conseller Recoder es va comprometre a estudiar personalment la situació excepcional d’aquests tres peatges i a presentar en les properes setmanes una proposta concreta per a la mobilitat obligada en aquests tres peatges. Per aquest motiu va emplaçar els alcaldes a una propera reunió.
Davant d’aquest compromís i en espera del contingut de la proposta que el conseller es va comprometre a elaborar, l’Ajuntament d’Alella ha decidit suspendre provisionalment l’acte reivindicatiu previst per al diumenge 26 de febrer per demanar la gratuïtat del peatge.
La reunió havia estat demanada pels 3 municipis afectats els quals van decidir sumar esforços en aquesta reivindicació. Els tres municipis s’oposen a la decisió de la Generalitat d’eliminar l’exempció que s’aplicava al aquest peatge de la C-32 des de febrer de 2007 i imposar els mateixos criteris de bonificació que s’han introduït a la resta de barreres de les autopistes de l’entorn de Barcelona des de l’1 de gener.

Deixa un comentari