Publicat el 11/11/2016

Qüestions com la interpretació, la recreació i la singularitat de l´acte creatiu, són algunes de les que Jean-Jaques Laigre, artista nascut a París, aborda a través d´una mostra excepcional basada en la peça: «La Música Callada» de Frederic Mompou que ja es pot visitar a la Fundació Palau.

L´acte de la inauguració va tenir lloc aquest dimarts a la seu de la Fundació Palau i va comptar amb la presència de Rosa Pou, alcaldessa de Caldes; Joan Novas, President de la Fundació Palau, Maria Choya, directora en funcions de la Fundació Palau, i Jean- Jaques Laigre, l´artista.

En els seus parlaments, Pou va celebrar que el municipi de Caldes pogués gaudir d´iniciatives culturals com les que du a terme la Fundació Palau. Al seu torn, Joan Novas va subratllar el fet de que aquesta és la segona vegada que la fundació acull el treball de Jean-Jacques Laigre, la primera va ser al 2004, i tot llegint un poema de Sant Joan de la Creu sobre la creació artística, va fer un paral·lelisme entre l´artista francès i Frederic Mompou.

Les obres de Jean- Jaques es podran visitar fins al 15 de novembre, però a més a més, des de la Fundació Palau s´han preparat una sèrie d´activitats paral·leles que completen l´experiència:

El dijous 29 de desembre, es farà un concert de piano de Sira Hernández que interpretarà el llibre sencer de La Música Callada de Frederic Mompou.

El diumenge 15 de gener, s´organitzarà un taller per a famílies: “El punt, la línia i la taca”, a càrrec de Mireia Còrdoba. L´activitat consistirà en un joc a dues o quatre mans, amb punts, línies i taques sobre paper fent servir l´aquarel·la i altres aiguades, que després es transformaran. Tot aprofitant el “traç trencat” del nen i la “mà trencada” de l’adult s´afegiran alguns petits retalls de paper triat per la textura, creant formes inusuals per donar un petit toc de collage a l´ obra.

Deixa un comentari