Publicat el 03/12/2021

‘Modernitat’ de Gabriel Casas i Galobardes i ‘Males Herbes’ de Sylvie Bussières, que es podran visitar durant les festes nadalenques

El passat dissabte 27 de novembre, la Fundació Palau va inaugurar l’exposició ‘Modernitat’ de Gabriel Casas i Galobardes, una mostra produïda per l’entitat caldenca, patrocinada per Núria Casas i Formiguera, amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional de Catalunya i comissariada per l’escriptor Julià Guillamon. Gabriel Casas i Galobardes va ser el fotògraf de la modernitat barcelonina entre l’Exposició Internacional del 1929 i la Guerra Civil i la nova exposició de la Fundació Palau recull la seva essència.

En concret, la mostra ‘Modernitat’ de Gabriel Casas i Galobardes compta amb 150 fotografies reproduïdes en gran format, seguint un argument narratiu (els ídols de l’esport, la velocitat, la ciutat com a espectacle, els periodistes com a nous herois del moment, els bars, el music-hall i els inicis del turisme).
Les imatges de Casas es combinen amb objectes (cromos, un Bugatti baby, un joc de còctel que va ser dels pares de Josep Palau i Fabre i un exemplar de Vida Privada de Josep M. de Sagarra amb anotacions de Pompeu Fabra) i amb textos literaris d’autors com Josep M. de Sagarra, Josep M. Planes, Rem Koolhaas, Massimo Bontempelli, Luigi Pirandello o Jean Genet.
L’exposició es basa en un gran treball de recerca que ha permès reconstruir el context en el qual Gabriel Casas i Galobardes va fer les fotografies. Més enllà de la qualitat fotogràfica, que el situa com un dels fotògrafs més importants del moment, posa de relleu les connexions amb els ambients periodístics i culturals.
La mostra es podrà visitar a la Fundació Palau fins al pròxim diumenge 1 de maig de 2022.

Prèviament, el dissabte 20 de novembre, la Fundació Palau va inaugurar l’exposició ‘Males Herbes’ de Sylvie Bussières.
La mostra, que es podrà visitar fins al pròxim diumenge 20 de febrer de 2022, és un projecte de l’artista quebequesa Sylvie Bussières, realitzat en col·laboració amb el Centre d’Art i Creació Can Manyé i la Fundació Palau. L’exposició presenta quaranta-cinc dibuixos i dues realitzacions audiovisuals que amb elegància i bon gust situen l’espectador davant l’absurditat del nostre viure. Segons l’artista, és un viure massa abocat al consum i poc a la reflexió.

Per a més informació, es pot accedir al web oficial de la Fundació Palau

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Caldes d’Estrac

 

Deixa un comentari