Publicat el 12/03/2023

La Fundació Mercedes Torres (FMT) es dissoldrà després de l’acord unànime dels seus patrons i l´edifici de la seva propietat, situat al carrer Callao número 13 de la vila de Caldes d’Estrac, passarà a ser municipal.

 

 

La Fundació no compta amb recursos des de fa anys i només té l’edifici en desús, que va ser declarat runa parcial el 1988 i runa tècnica el 2011. El passat 7 de març es va celebrar una nova reunió de patrons i l’equip assessor de la FMT, en la qual es va acordar per unanimitat la dissolució de la fundació i l’entrega de l’edifici al consistori.

En la trobada, l’equip assessor de la FMT va estudiar diferents alternatives per a l’edifici. D’una banda, es van valorar ofertes concretes de privats que passaven per la venda de part del patrimoni per tal de finançar les obres necessàries. En concret, es valorava la construcció de pisos que passarien a ser del promotor i la FMT es quedaria amb algun pis, local i/o import econòmic. D’altra banda, es va valorar una altra solució que passava per la cessió de l’espai a cooperativistes per a la construcció de pisos de lloguer. També, fa uns dies s´ha rebut una proposta d´una possible rehabilitació de l´edifici.

Des de l’Ajuntament es recull la voluntat que va expressar el patronat de la FMT: mantenir l’esperit de Mercedes Torres, en favor del poble de Caldes. Els patrons van considerar per unanimitat que la millor manera de fer-ho, donats els canvis socioeconòmics, és traslladant la gestió i actius al municipi tot respectant l’esperit fundacional.

Davant l´estat de l´edifici i la dificultat de donar una solució des de la FMT, i que l´Ajuntament pot disposar de més recursos i accedir a possibles subvencions, els patrons de la Fundació i els Grups Municipals van coincidir en la decisió de dissoldre la Fundació i reprendre la tasca des del consistori.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Caldes d’Estrac

 

Deixa un comentari