Publicat el 30/04/2021

El projecte està liderat per l’Ajuntament de Mataró i es treballarà conjuntament amb agents del territori dels àmbits de salut, social i ensenyament

L’objectiu és desenvolupar i implementar models i solucions innovadores d’acompanyament a l’envelliment actiu i a l’atenció a les persones en situació de fragilitat, mitjançant tecnologia i transferència de coneixements.
La Fundació Hospital impulsarà 2 actuacions en l’àmbit de les cures:
– Un Innolab, equipament innovador amb espais de simulació a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, i
– La sensorització d’habitatges per a col·lectius vulnerables.

L’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, acollirà totes les iniciatives del projecte i serà un equipament de referència a la comarca en l’atenció a la fragilitat, la vulnerabilitat i l’envelliment actiu.
Dins del marc de la presentació del “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores” que dimarts 27 d’abril l’alcade, David Bote, va presentar en roda de premsa acompanyat pels agents del territori que en formen part, la Fundació Hospital és un dels agents que contribuirà a la transformació de la ciutat a través d’aquest PECT, fet important perquè està alineat amb el rol i reposicionament de la institució com a agent d’Innovació Social.

La participació de la Fundació Hospital en aquest projecte està orientada a testar i desenvolupar nous productes, models i serveis per a les persones que viuen soles especialment les que són més vulnerables o amb major risc de vulnerabilitat.
És per a això que contemplem la posada en marxa d’una infraestructura amb diversos espais de simulació que estarà al servei dels socis del projecte PECT i del teixit empresarial del ecosistema de les cures del nostre territori; i també la incorporació de la sensorització i la robòtica social de 50 habitatges de la ciutat per a persones que viuen soles, amb perfils clínics de pre-fragilitat i fragilitat social.
“És especialment important el fet que totes les iniciatives d’aquest PECT es portaran a terme a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, i això suposarà un punt de partida per al nou ús que ha de tenir aquest hospital a la ciutat en els propers anys”, diu Jordi Vilana Director de la Fundació Hospital.
Per últim, comentar que considerem que la major aportació d’aquest projecte col·laboratiu és que totes les iniciatives que en formen part es preocupen per cobrir les necessitats de les persones, especialment les més vulnerables, i estan compromeses a millorar la seva autonomia i qualitat de vida.

Els PECT són un tipus de projectes que contribueixen al desplegament de l’Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT).
Són iniciatives articulades i impulsades des de l’àmbit local amb un fort component innovador per a la transformació econòmica del territori i per a la generació d’activitat econòmica sostenible i d’ocupació.
PECT de Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores, està liderat per l’ajuntament de Mataró però es treballarà conjuntament amb el Consorci Sanitari del Maresme, Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Fundació Eurecat, Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, i Fundació El Maresme com agents que desenvoluparan accions en el marc del projecte i també el Consell Comarcal del Maresme i la Fundació TIC Salut Social que hi col·laboren.

Foto: Sr. Jordi Vilana, Director de la Fundació Hospital

Deixa un comentari