La Fira del Bolet de Vilassar de Dalt arriba a la 12ª edició | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/10/2011

Una fira que amb 12 anys de vida continua mantenint el seu caràcter artesanal i de natura. L’Àvia Remei serà l’encarregada d’inaugurar-la.


Data: 21, 22 i 23 d’octubre
Lloc: Diversos espais de Vilassar de Dalt


L’Associació Amics dels Bolets de Vilassar de Dalt organitza una nova edició, i ja en van dotze, de la Fira del Bolet i la Natura els dies 21, 22 i 23 d’octubre de 2011. Amb la tradicional exposició de bolets al Museu Arxiu Municipal de Can Banús, el tastet de bolets i l’entrega del Bolet d’Or com a plats forts, la Fira del Bolet vestirà Vilassar de Dalt de tardor durant tot un cap de setmana.


Programa d’actes
Divendres 21 d’octubre
20:00h
Centre Cultural de Vilassar de Dalt
Conferencia: Curiositats del mon dels bolets a càrrec de Manel Monjonell,  President de l´Assosiació Amics dels Bolets de Vilassar de Dalt.


Dissabte 22 d’octubre
Si sortiu al bosc a buscar bolets i voleu col-laborar amb la exposició , porteu-los al Museu Arxiu Municipal durant tot el dia. T´ajudarem a conèixer les espècies comestibles i  toxiques . No porteu mes de 3 especies de cada bolet.Aixi, contribuirem a la conservació de les espècies, i del mateix bosc. Recordeu que si som respectusos amb el bosc, també en sortirem beneficiats.


Durant tot el dia
Museu Arxiu Municipal
22a Exposició de Bolets. Veniu a coneixer una gran varietat d´espècies de bolets naturals. Junt amb la seva identificació.
Informació gràfica de micología.
Classificació de bolets a càrrec dels Amics dels Bolets i col•laboradors.


De 18:00h a 21:00h
Tastet de Bolets
Tasta els bolets de temporada, cuinats en directe al pati del Museu Arxiu .
Cassoleta de bolets amb botifarra esparrecada


Diumenge 23 d’octubre
De 10:00h a 21:00h
Carrer Marquès de Barberà
12a Fira del Bolet i la Natura
Parades de bolets frescos i assecats, cistells, llibres de bolets i natura, taller de cistellería, ceràmica de bolets, embotits de bolets, ganivets, tàlles de fusta de bolets, etc.


11:00h
Placeta Barberà
Inauguració Oficial de la 12a Fira del Bolet i la Natura a càrrec de Sra.Remei Ribas (L´avia Remei), cuinera maresmenca i autora de diversos llibres de cuina. 


12:30h
Plaça del Poliesportiu
Ballada de sardanes amb la Cobla Iluro de Mataró.
Amb la Col·laboració del Grup Sardanista de Vilassar de Dalt.


13:00h
Entrega del 15è Bolet d’Or. Proclamació de la persona guardonada i lliurament del Bolet d´Or a un vilassarenc o vilassarenca que s´hagi distingit en la seva dedicació al poble, a les activitats culturals o a les associacions locals.

Deixa un comentari