Publicat el 03/11/2016

Torna la Fira de Tardor que se celebrarà el cap de setmana del 12 i 13 de novembre, amb la millor gastronomia local. Oberta a la participació de tots els restaurants i botigues de Llavaneres que ho vulguin i amb artesans d´arreu de Catalunya, el plat fort d´aquesta 18a edició serà la degustació de tapes i begudes més típiques de l´època. Les podreu tastar tant als restaurants que hi participen com a la fira, que obrirà dissabte d´11 a 20.30 h i diumenge de 10 a 15 h.

Cap de setmana de fira i bolets
La programació del cap de setmana començarà amb una recollida popular de bolets pels boscos de Llavaneres, que després s´exposaran a la sala de plens de l´Ajuntament. No cal que siguin només bolets comestibles però sí que es demana no portar més de tres exemplars de cada espècie. Recordeu collir el bolet sencer. A la tarda, micòlegs de l´Agrupació Micològica Berguedana, identificaran i classificaran tots els bolets recollits. I l´exposició s´obrirà al públic. Tots els boletaires que participin a l´exposició rebran un obsequi d´agraïment i, a més, hi haurà dos premis de 100 € per gastar en el comerç local pel bolet més gros i pel bolet més rar.

La jornada gastronòmica de dissabte acabarà amb el sopar del bolet al restaurant Vil·la Minerva, organtizat també per Can Majó, d´Arenys de Mar, i El Paller, de Premià de Mar.

Diumenge al matí continuarà el tast de tapes i begudes i s´entregaran els premis concurs del bolets i al migdia serà el torn de la tradicional Promoció de Productes Típics i El Toc de Cuinar Poma, en què tots els que ho vulguin podran escriure les seves receptes de poma farcida i bolets, unes receptes que després il·lustraran diferents artistes locals.

A la Fira de Tardor hi ha activitats per a tots els públics, també per als més petits. Dissabte al matí a l´avinguda Mare de Déu de Montserrat i al carrer de Munt, el comerç de Llavaneres proposa tallers infantils. A la tarda, ball de gegants d´en Jaume Llull, la Minerva i l´Andreuet, a càrrec del Casal de Llavaneres, i tot seguit, xocolatada de la xurreria La Foresta. A la plaça de la Vila durant tot el dia també hi haurà passejades en poni per a infants, a càrrec de Masplanes. Diumenge hi tornarà a haver tallers adreçats als nanos.

Mostra gastronòmica
Del 12 al 30 de novembre es farà la Mostra Gastronòmica de Tapes de Productes Típics, en què els participants ofereixen diferents tapes i menús de tardor, amb productes de temporada que inclouen pomes farcides a l´estil de Llavaneres, formes diferents de cuinar bolets i la coca de Llavaneres.

Deixa un comentari