Publicat el 28/06/2021

La fira de referència del sector a Catalunya estrena nova ubicació per garantir totes les mesures de seguretat

D’aquesta manera, per tant, per primera vegada la fira es farà en un espai tancat, ampli, còmode i seguint totes les mesures de seguretat i amb molta ombra. Aquest espai central, amb una cinquantena de parades, tindrà a més una extensió a la molt propera plaça de l’Església, on hi ha el Museu del Càntir i s’hi celebraran tallers, activitats i exposicions.
Un nou concepte de fira que els organitzadors confien que agradi a tots els visitants i expositors que any rere any omplen la vila d’Argentona de ceràmica durant tres dies.
El canvi d’ubicació permetrà a l’organització controlar l’aforament del recinte, que serà de 450 visitants, per tal d’oferir la màxima seguretat a públic i artesans davant la Covid. En aquest sentit, s’habilitarà un únic punt d’accés al recinte de la fira, pel carrer de Jacint Verdaguer, mentre que la sortida es farà pel carrer del Dr. Samsó, des d’on el públic podrà dirigir-se a la plaça de l’Església.

Enguany la Fira Argillà Argentona s’obrirà al públic el divendres 2 de juliol a les 17h de la tarda i s’allargarà fins a les 22h.
Dissabte 3 i diumenge 4 l’horari serà de 10h a 14 i de 17h a 22h.

Des de l’organització es té la sensació que la fira d’enguany serà “tot un èxit, tenint en compte que l’any passat no es va poder fer i que sembla que el públic té ganes de sortir de nou al carrer i participar d’aquest tipus d’esdeveniments”. I encara més ara que després de la pandèmia el sector de la ceràmica està de moda, com ho demostra la quantitat de centres de formació que han obert les portes els darrers anys i l’afició creixent entre tot tipus de públic, especialment entre els joves.Tornen els ceramistes d’una desena de països, exposicions i activitats

Per a la fira d’enguany s’han seleccionat 57 ceramistes, que procedeixen majoritàriament de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, però també hi haurà representants de França, Portugal, Marroc, Itàlia, Polònia, Rússia, Anglaterra i Luxemburg, una representació similar als anys anteriors a la pandèmia.

A la zona d’activitats educatives de la plaça de l’Església s’hi podran veure demostracions de terrissa tradicional al torn, els més menuts podran participar als tallers de torn i fer la seva pròpia peça i els adults podran participar al taller de rakú el dissabte al vespre.
Dissabte i diumenge a les 16h es presentaran diversos films sobre ceràmica dins la mostra “Cineràmica 2021”.

La fira es clourà, com sempre, el diumenge al vespre amb la trepitjada de fang. Altres activitats seran les visites guiades al museu i les actuacions musicals a càrrec de l’associació Musicargentona.
Tota la programació de les activitats es pot consultar a través del nou domini web www.argilla.cat i també a través dels perfils a Facebook i Twitter @argillargentona

Deixa un comentari