La Festa Pirata al Mar se celebra aquest cap de setmana a Badalona,  i reforça el caràcter familiar   | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/04/2018

La pluja i el vent han fer traslladar la Festa Pirata el cap de setmana del 21 i 22 d’abril.

La XX edició de la Festa Medieval / Pirates a Badalona  ha tornat a la ciutat, fidel, durant el mes d’abril, i per causes meteorològiques trasllada la programació del litoral al cap de setmana del 21 i 22 d’abril, vigília de Sant Jordi. De manera que serà, de manera inusual, el segon cap de setmana el que concentra l’activitat al litoral, la d’acostament dels corsaris a Badalona.

El programa està centrat en activitats familiars, com atraccions infantils durant tot el cap de setmana en la placeta Maristany.
L’activitat concreta del dissabte és de titelles amb el relat del conte del corsari Catxidiable a la mateixa placeta, a les 11h,  tallers de disfresses i de maquillatge a partir de les 17.30h en la Sala Maristany,  i mercats, tornejos de bitlles, estels, correfocs, espectacle pirotècnic, gresca als establiments de restauració del Port adherits a la Festa, ja al passeig i al Port.

Pel que fa a diumenge, continuaran les atraccions i el programa s’enriqueix amb una activitat cultural impulsada per diferents entitats, entre les que hi ha l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona. De manera que hi haurà “Conta contes del mar” diumenge al matí, també a la placeta Maristany, a les 11, a les 12 i a les 13h.
En aquest racó del port, Juanjo Navarro explicarà un relat curt sobre “La vida a bord del quetx”. L’explicació anirà alternada amb l’actuació del  Cantaquetx, el grup musical de l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona que recupera les cançons de mar i de taverna.
El canvi de calendari impedeix poder fer servir l’embarcació Ciutat de Badalona en aquesta cita, ni per oferir les sortides ni per ubicar l’explicació del conte, ja que es troba en procés de revisió a l’escar.

La programació és possible per la coordinació, en el cas del Port, de diferents entitats, com l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona, el grup de teatre Màgic Empenta, l’AVV del Front Marítim, empreses d’atraccions infantils i  l’AMPA Badalona Port.

 

Deixa un comentari