Publicat el 14/07/2016

L´any 1883 va haver-hi a Argentona una revolta popular contra aquells veïns que, per egoisme, van construir-se els seus propis pous malgrat estar prohibit. Aquests veïns van provocar amb la construcció d´aquests pous que la font de Sant Domingo deixés de rajar.

Un d´aquests pous particulars construït al carrer Sant Ferran va sobreeixir i va sortir per la porta de la casa, delatant d´aquesta manera el seu propietari. Això va encendre la ràbia de vilatans i vilatanes que no tenien aigua, i van començar a tapar tots els pous que van trobar al seu pas i que al final de la nit van ser un total de 23. Les autoritats, davant d´una solució tan justa, no van atrevir-se a ofegar la revolta i van deixar resolt d´aquesta manera el problema de l´aigua d´Argentona.

Aquest és un petit resum d´aquest episodi que ha servit a la regidoria de Festes i la Comissió de Festa Major per elaborar un fil històric per dotar a la propera edició de la Festa Major d´un caire més popular.

PREGÓ A LA PLAÇA DE L´ESGLÉSIA

Així, una de les principals novetats d´aquesta edició serà el canvi d´emplaçament del pregó, que es traslladarà a la plaça de l´Església. Seguidament es farà una dramatització i posada en escena de la Nit de tapar pous, que anirà a càrrec de diverses entitats i vilatans, per diversos carrers de la vila.

Aquest relat històric també ha impulsat la posada en marxa d´un joc de rol “en viu”, batejat com La Batalla dels Tapapous. i que se celebrarà al llarg de la Festa Major, del 3 al 6 d´agost.
Poden participar majors de 12 anys i l´objectiu és anar eliminant adversaris disparant-los amb xeringues i/o pistoles d´aigua. 

Abans de començar la partida us heu d´inscriure, aportant una fotografia recent pròpia, el vostre nom i cognoms, edat (mínim 12 anys) i característiques físiques en aquest formulari web: http://argentona.cat/formulari.php?id=35201,  abans del 31 de juliol.

Per a més informació sobre el joc de rol i com inscriure´t clica al següent enllaç 
http://argentona.cat/batallatapapous

Deixa un comentari