Publicat el 14/06/2016

 

Com cada any a l’inici de la temporada d’estiu, l’Ajuntament de Badalona, a través de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, celebra la Festa del Mar. L’objectiu de la Festa del Mar és afavorir el contacte de la ciutadania amb aquest espai natural i lúdic de Badalona des de múltiples perspectives.
Dium,enge 19, a partir de les 10.30 hores començaran les activitats al tram del passeig Marítim de la platja del Pont del Petroli amb la participació d’institucions, entitats i associacions de Badalona relacionades amb el mar que portaran un gran nombre d’activitats adreçades al públic familiar. També cal destacar que la Festa del Mar es realitza gràcies al patrocini de les guinguetes de la platja de la ciutat.

Es podran conèixer molts aspectes dels ecosistemes marins del nostre litoral, els taurons, les meduses, el plàncton, fer batejos de rem, de vela i conèixer el quetx Ciutat Badalona entre moltes altres activitats. Cal destacar l’àmplia oferta d’activitats destinada als més petits com ara l’espectacle de titelles “Contes de la Mediterrània”, taller i volada d’estels mariners, taller pinta el teu peix i maquillatge amb motius marins entre d’altres.  

Enguany, la Festa del Mar, cau de ple dins la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. És per això que també hi haurà dues activitats lúdiques i participatives per tal de sensibilitzar al públic envers l’estalvi i l’eficiència energètica: un taller de cuina solar i sostenible i el taller infantil “Construïm un molinet de vent”. Aquestes tallers també s’emmarquen dins de les activitats que des de l’Ajuntament de Badalona es faran dins de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 

En aquest sentit, la Festa del Mar, es consolida any rere any com un punt de trobada de persones i entitats vinculades amb el mar, com ara els centres de recerca i de salvaguarda del litoral, les entitats recreatives i esportives o centres educatius. Tot plegat amb la participació de més de 20 entitats.  

El regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha afirmat que “la platja de Badalona és l’espai on cada estiu milers de persones de tota procedència, en gaudeixen del bany, de la sorra i del mar”. “El nostre litoral constitueix un patrimoni natural que va molt més enllà de la platja i la tovallola i, la Festa del Mar, que se celebra just davant d’una de les icones de la ciutat, el Pont del Petroli, és una manera d’apropar i donar a conèixer les infinites possibilitats que tenen el mar i la platja de Badalona com espai natural i de lleure”, ha afegit. D’altra banda, des de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible s’agraeix la col·laboració i participació desinteressada de totes les entitats i persones sense les quals aquesta festa no es podria portar a terme i el patrocini de les guinguetes de la platja. 

Lloc: Passeig Marítim, al costat del Pont del Petroli
Dia: diumenge 19
Horari: de les 10.30 h a les 14 h
El programa d’activitats és el següent: 

– Tallers “El plàncton viu”, “La flotabilitat” i “La corderia” a càrrec de l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona 

– Tallers “El Món dels Taurons”,  “Un Mar de Ciència” i “Pinta el teu Peix” a càrrec de Peix al plat

– Taller de construcció d’estels i volada d’estels a càrrec de l’associació Mira-Mira

– Taller de cuina solar i sostenible a càrrec de l’ICAEN 

– Taller d’energies renovables “Construïm un molinet de vent” a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

– Activitats subaquàtiques i maquillatge amb motius marins a càrrec del SASBA

– Espectacle infantil de titelles “Contes de la Mediterrània” a càrrec d a càrrec de la companyia l’Estenedor Titelles

– Taller de xapes amb motius marins

– Coneix les meduses del nostre litoral a càrrec de l’Institut de Ciències del Mar –CSIC de Barcelona

– Caiac, padelsurf, batejos de vela i de rem a càrrec de l’Escola del Vent i el Club Nàutic Betulo 

– Taller “Socorrista per un dia” a càrrec de Proactiva 

– Taller de meteorologia, concurs de dibuix infantil i concurs fotogràfic a càrrec de l’associació Ecometta 

– Associació Aquamaris

– Punt d’informació mediambiental de l’Ajuntament de Badalona

– Punt d’informació del Port de Badalona-Marina Badalona

– El Quetx Ciutat Badalona

– Presentació de la campanya “Stop W.C.” per evitar llençar les tovalloletes humides per la tassa del vàter

La Festa del Mar s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona, Associació Aquamaris, Associació ECOMETTA, Associació Mira-Mira, Associació S’Agulla, Club Nàutic Bétulo, Diputació de Barcelona, Escola del Vent, Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), Marina Badalona, S.A., Proactiva, Societat d’Activitats Subaquàtiques de Badalona (SASBA). 

Deixa un comentari