Publicat el 30/04/2021

Aquest mes d’abril la Diputació de Barcelona, a través de la seva Oficina del Pla Jove (OPJ), ha finalitzat els assessoraments destinats als Equipaments juvenils municipals, corresponents al Catàleg 2020 de la Xarxa de Governs Locals

El suport ha consistit en assessorament tècnic per a l’elaboració de plans d’usos, plans de dinamització, projectes de diversificació dels usuaris i plans de comunicació dels equipaments juvenils municipals.
Els 28 ens locals beneficiaris han estat els ajuntaments:
 d’Alella, Argentona, Artés, Cabrera d’Anoia, Casserres, Castellbisbal, Esplugues de Llobregat, Granollers, Malgrat de Mar, Manlleu, Mataró, Montgat, la Pobla de Claramunt, el Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Adrià de Besòs, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Sant Fost de Campsentelles, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló, Sitges, Subirats, Teià, Tona, Torrelavit, Torrelles de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Vilassar de Mar.

La Diputació de Barcelona, mitjançant l’Oficina del Pla Jove (OPJ), té com a línia de treball facilitar la planificació i el desplegament de les polítiques locals de joventut. La planificació és una condició prèvia necessària per dur a terme accions vinculades a les polítiques juvenils.
En aquest sentit, en el marc del Catàleg de Serveis de la Xarxa de Governs Locals, s’ofereix aquest suport i assistència tècnica als ens locals en projecte adreçats als Equipaments juvenils municipals.
Un equipament municipal juvenil ha d’estar adaptat al seu territori, ha de ser un recurs de les polítiques municipals de joventut i ha de constar com a tal en el Pla Local de Joventut o document que reculli les necessitats i els serveis que dona i que ha d’estar també en consonància amb el jovent al que va adreçat.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 Educació de qualitat” número 8 “Treball digne i creixement econòmic” i el número 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030.
La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.
Imatge: Shutterstock

Deixa un comentari