Publicat el 08/04/2020

Amb l’etiqueta #ConfinamentCultural molts usuaris ja han compartit les seves idees creatives al compte d’Instagram @laculturatransforma

La Fundació Carulla ha impulsat @laculturatransforma, un compte d’Instagram que recull les iniciatives culturals que aquestes setmanes de confinament han sorgit de forma espontània a les llars del nostre país.
Amb aquesta proposta, la fundació fa una crida a la ciutadania perquè comparteixi els seus moments culturals a les xarxes socials amb l’etiqueta #ConfinamentCultural.
La situació de confinament generada pel Covid-19 ha donat un nou impuls a la cultura, convertint les llars en nous espais creatius i en antídot psicològic i social per a tots nosaltres. Les iniciatives culturals han aconseguit un efecte transformador en el confinament, aportant llibertat, unitat i solidaritat. Des que la campanya ha vist la llum, ha estat molt remarcable la calidesa i predisposició amb les quals els usuaris s’hi han afegit. Alguns exemples són la soprano barcelonina, Begoña Alberdi o els músics Rai Benet, Klaus Stroink i Guillem Boltó, integrants del grup Stay Homas, creadors del que ja es considera l’himne del confinament.
Actualment, en són moltes les persones que ja han compartit les seves idees pel confinament. Des de decoratius treballs manuals fets pels més petits de la casa fins a interpretacions musicals als balcons o il·lustracions del confinament, entre d’altres.

Una campanya cultural oberta a tothom.
Per formar part de @laculturatransforma, els usuaris poden compartir a les seves xarxes socials (Facebook, Instagram o Twitter) una imatge o vídeo de la seva proposta cultural. També poden fer-les arribar mitjançant l’adreça de correu info@fundaciocarulla.cat. A més, per donar consentiment a la difusió i menció del seu compte, l’usuari haurà d’afegir l’etiqueta #ConfinamentCultural a la publicació.
La iniciativa està oberta a la participació de les persones, sense limitacions d’edat, i comprèn totes les disciplines artístiques: poesia, art, pintura, teatre, música, literatura, cinema, fotografia, treballs manuals, etc. No obstant això, el requisit que es demana és que la iniciativa hagi estat creada durant el període de confinament.
La cultura transforma i ens transforma A partir de la cultura, les arts i l’educació, la Fundació Carulla estimula una societat cohesionada i amb esperit crític. Generant xarxa i fomentant la cocreació i l’intercanvi, la fundació promou projectes culturals transformadors capaços d’oferir oportunitats pel màxim nombre de persones possible.
L’objectiu de la Fundació Carulla amb aquesta iniciativa és fer una crònica de la transformació del confinament a causa de l’esclat creatiu que estem vivint. Gràcies a les aportacions dels usuaris amb idees que amenitzen i inspiren en temps de confinament, l’entitat vol compilar un fons cultural sense precedents en aquest moment històric.

Deixa un comentari