Publicat el 26/03/2020

El món de la cultura ha quedat aturat des que l’expansió de la COVID-19 va provocar l’aplicació de l’estat d’alarma decretat pel Govern. Les seves mesures han obligat artistes, sales de teatre i altres agents del sector a cancel·lar funcions, festivals, gires i les representacions de les Passions.

Per primer cop des que el 1961 es va institucionalitzar el 27 de març com a Dia Mundial del Teatre, totes les sales de l’Estat el rebran amb el teló abaixat. Les mesures per combatre el coronavirus han obligat a anul·lar l’acte de celebració previst per a aquest dia, que havia d’acollir el Casino Prado de Sitges. Segons explica al seu web l’XTAC, la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya, la decisió va ser presa per la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació d’Ateneus de Catalunya i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, que eren les entitats convocadores.

L’XTAC també recorda que l’inici de la primavera coincideix amb una altra data important per a les arts escèniques: el Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil, que es commemora el 20 de març. En circumstàncies normals, aclareixen, aniria acompanyada de la Mostra d’Igualada, la fira més important d’espectacles infantils i juvenils del país, que s’ha hagut de suspendre davant la dramàtica situació que estem travessant, en especial els ciutadans i ciutadanes d’aquesta població.

Al Maresme, el Teatre La Massa de Vilassar de Dalt va posposar el concert de la Banda de Barcelona previst per al 22 de març i, segons expliquen al seu web, www.teatrelamassa.cat, segueixen treballant a porta tancada per reorganitzar la resta de la temporada. Des de les seves xarxes conviden a seguir les etiquetes #teatrealsofà, #TheShowMustGoOn i #coronavirusplays per viure el teatre des de casa. També amb aquest propòsit, l’Espai l’Amistat, de Premià de Mar, ha creat un seguit de continguts en línia per fer més fàcil el confinament, i al seu web, espailamistat.cat,  s’ha creat la pestanya #JOEMQUEDOACASA, des d’on es podrà accedir a l’agenda setmanal d’activitats que s’aniran programant.

L’anul·lació de la programació prevista als tres teatres municipals de Badalona, Zorrilla, Principal i Blas Infante, afecta els espectacles de la programació oficial, així com tots els concerts de l’edició d’enguany del Festival Blues & Ritmes.

Algunes obres ajornades ja tenen data, com és el cas de l’òpera infantil Greta i els Trihumans, prevista per als dies 28 i 29 de març, que segons ha confirmat el web del Teatre Auditori de Granollers, www.teatreauditoridegranollers.cat, s’estrenarà el 26 i 27 de setembre a la Gala Inaugural d’Escena grAn. L’espectacle és la nova producció pròpia de la temporada d’òpera infantil del Teatre Auditori de Granollers i s’inspira en l’activista de 16 anys Greta Thunberg.

#teatrealsofà
#TheShowMustGoOn
#coronavirusplays
espailamistat.cat
#JOEMQUEDOACASA

Deixa un comentari