Publicat el 11/05/2016

 

Tot i que durant tota la setmana Badalona està sota una intensa borrasca, les diverses previsions metereològiques consultades indiquen que el risc de noves precipitacions a partir de les 20 hores del vespre és molt baix.
D´altra banda, el fet que la pirotècnia, un cop instal·lada, no pugui aguantar més d´1 o 2 dies (tal i com ens informen els tècnics pirotècnics) fa que la possibilitat de traslladar la Cremada a divendres o dissabte (fet que possibilitaria una millor conciliació amb horaris familiars) s´hagi hagut de descartar.
Televisió de Badalona retransmetrà en directe la Cremada en un programa que començarà a les 21.30 hores. 
La decisió de mantenir l´horari de la cremada a les 22 hores és doble: per una banda, perquè a quarts de deu del vespre és quan finalitza la passada de Sant Anastasi que organitza la Confraria de Sant Anastasi i en la qual hi participen les colles de cultura popular i tradicional de la ciutat. Respectant l´horari previst, les dues activitats quedaran enllaçades.
D´altra banda, les 22 hores de la nit garanteix la foscor necessària perquè es pugui gaudir de l´espectacle pirotècnic.

La decisió de suspendre la Cremada es va prendre ahir a les 21.10 hores,  després de valorar opcions amb els tècnics de Protecció Civil, tècnics pirotècnics, i la taula tècnica de la Comissió de Festes. Els mateixos tècnics pirotècnics i Protecció Civil van desaconsellar per motius tècnics, de seguretat i metereològics desenvolupar l´acció.

Des de l´Ajuntament de Badalona es vol reconèixer i agrair la tasca de les colles de cultura popular i tradicional, Voluntaris Badalona, tècnics de Cultura, Protecció Civil, Guàrdia Urbana i altres treballadors municipals així com els treballadors de Badalona Comunicació que van dur a terme ahir i que, novament, faran aquesta nit. També agrair la comprensió de la ciutadania davant de la necessària suspensió de la Cremada d´ahir.
Acte: Cremada del dimoni
Dia: dimecres 11 de maig
Hora: 22 hores
Lloc: La Rambla

Deixa un comentari