Publicat el 09/05/2022

Les flames devoraran el Dimoni “Amunt la llum!” que relaciona la cobdícia i la pujada del preu de la llum

 

 

El Dimoni Amunt la llum!’, un figura que representa la cobdícia i la relaciona amb la pujada del preu de la llum creada per la jove badalonina Montserrat Silvestre, cremarà a la platja dels Pescadors demà a la nit, 10 de maig, vigília de Sant Anastasi en l’acte central de la Nit de Sant Anastasi.
Un cop s’hagin extingit les flames, la música prendrà el relleu festiu amb el Ball del Micaco, a la plaça de la Plana, i els Concerts de Festes, al passeig Marítim, amb Fangoria com a principal reclam.

Nit de Sant Anastasi i Cremada del Dimoni
El vespre del dimarts, 10 de maig, se celebrarà la Nit de Sant Anastasi, formada per un conjunt d’actes consecutius que precedeixen la Cremada del Dimoni.
– 17 hores, des de l’església de Santa Maria. Repic de campanes.
– 19 hores, a la plaça de la Vila. Ball a plaçaSeguici de la CiutatActe Sacramental i Ball de l’Àliga.
– 22 hores, a la Rambla. Piromusical i Cremada del Dimoni, l’acte més representatiu i tradicional de les Festes de Maig.
El dimoni porta plantat a la platja dels Pescadors des del diumenge 1 de maig. Allà també s’hi podrà trobar l’estand dimoniaire, un espai d’informació sobre el Dimoni i les Festes de Maig de Badalona.
Televisió de Badalona ofereix un programa especial en directe des del passeig de la Rambla, des de les 19.30, fins a les 22.30 hores.

Ball de Festa Major per a gent gran
La plaça de la Plana serà l’escenari aquest dimarts, 10 de maig, a partir de les 18 hores, de l’actuació de l’Orquestra La Principal de la Bisbal, encarregats del Ball de Festa Major convidant a ballar amb un llegat històric de pasdobles, valsos, txa-txa-txas i altres gèneres musicals amb l’experiència de les cobles més antigues.

Ball del Micaco
La plaça de la Plana serà, a partir de les 23.15, l’escenari del tradicional Ball del Micaco on l’Orquestra La Principal de la Bisbal farà ballar als assistents amb els gèneres musicals que no passen mai de moda.

Concerts de Festes
La vigília de Sant Anastasi, copatró de Badalona, es tancarà a partir de les 23 hores al passeig Marítim amb les actuacions de Naia Gonzàlez, jove cantautora pop i guanyadora del XXIII Concurs de Música de Badalona; Fangoria l’aclamada banda de música electrònica formada el 1989 per Alaska i Nacho Canut; i Roba Estesa, un grup de música festiva i combativa nascut a Tarragona, que presenta el seu tercer disc Rosa Permanent, on es reivindiquen les contradiccions que ocupen diàriament la gent jove.

Festivitat de Sant Anastasi
Els actes festius del dia de Sant Anastasi del dimecres 11 de maig començaran ben d’hora.

-Matinades
A partir de les 8 del matí
els grallers i els diables recorreran els carrers dels barris del Centre i de Dalt de la Vila per anunciar sorollosament l’inici de la festivitat de Sant Anasatasi.

-Repic de Festa
El repic de les campanes de l’església de Santa Maria, a càrrec dels Campaners de Badalona, anunciaran a partir de les 10 hores la festivitat de Sant Anastasi.

-Anada a ofici
La corporació municipal recorrerà els carrers des de la plaça de la Vila fins a la plaça de Barberà acompanyada de balls populars. A la plaça de Barberà hi haurà una ballada dels diferents entremesos amb els Diables de Badalona; Dragolins Xarop; Pomada i Xeringueta; gegantons Tasi i Mariona; Ball de Bastons de Canyet; Ball de Cercolets i també amb la presència dels Castellers de Badalona.

-Repic de Campanes. Toc de Missa
A les 11.45 hores
el repic de campanes a càrrec dels Campaners de Badalona anunciarà l’ofici de Sant Anastasi.

-Ofici Solemne
L’església de Santa Maria acollirà a les 12 hores l’Ofici Solemne que inclou la Missa de Sant Josep interpretada amb orgue amb la col·laboració de la Coral La Badalonense, l’ofrena del Ball de l’Àliga i un ball de gegants.

-Tornada d’Ofici
La corporació municipal tornarà, acompanyada dels balls populars, fins a la plaça de la Vila, on hi haurà una ballada dels diferents entremesos.

-Ball del Baró de Maldà.
A les 18.30 hores,
representació del ball del Baró de Maldà, al replà de les escales de l’església de Santa Maria.

-Baixada del Sant i Passada de Sant Anastasi
A les 19 hores
s’inicia des de l’església de Santa maria el ritual de sortida del tabernacle de Sant Anastasi des de l’església fins al carrer de Sant Anastasi. A partir de les 19.30 hores, la imatge del sant recorrerà els carrers de Baix a Mar acompanyada per balls fins torna a l’església, on tindrà lloc l’últim Ball de la Bandera i un espectacle de foc.

-Cant dels Goigs i Toca Tancar
Els actes de la festivitat de Sant Anastasi acabaran solemnement a les 21 hores a l’església de Santa Maria amb el Cant dels Goigs en honor a la figura de Sant Anastasi. Posteriorment, tots els balls que han participat en la Passada de Sant Anastasi tornaran cap a la plaça de la vila.

Altres actes festius de la diada de Sant Anastasi

Dinar Popular: A les 14.30 hores a la plaça de la Plana

Els Superherois (animació infantil). A partir de les 16.30 hores, a la plaça de la Plana, els més petits podran gaudir de l’espectacle d’animació infantil de Els Superherois.

Ballada de Sardanes: A partir de les 19 hores, a la plaça de la Vila, amb la Cobla Marinada. Organitzat per Badalona Sardanista.

Actes dijous 12 de maig
Durant les Festes de Maig s’ha programat per al dijous, 12 de maig, a la plaça de la Constitució, el Racó Íntim, un espai per a la lliure expressió artística. Posteriorment, en el mateix indret actuaran el cantautor Socunbohemio i la cantant, autora, lletrista i compositora Raquel Lúa.

 

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Badalona

Deixa un comentari