Publicat el 29/01/2020

El proper 7 de febrer, el Teatre Auditori de Granollers acollirà el nou espectacle de la Coral Albada de Granollers, una proposta multidisciplinar creada amb motiu de la celebració del 40è aniversari de l’entitat

La Coral Albada de Granollers va presentar el dimarts 28 de gener, en roda de premsa, aquest ambiciós projecte d’arts escèniques performatives inspirat en l’obra coral Requiem for the Living del compositor nord-americà Dan Forrest, estrenada l’any 2013, que busca provocar un moviment interior per cercar una resposta.

La presentació va començar amb un magnífic tastet del que serà l’espectacle, una actuació al piano del director, acompanyat d’un petit grup de cantaires i dos membres de l’entitat, que van recitar un fragment de l’obra. “Uns minuts musicals que ens han omplert de serenitat i ens han fet sortir de la nostra quotidianitat”, segons el propi alcalde, Josep Mayoral.

La roda de premsa va comptar amb la presència de Daniel Mendikoa, director de la Coral Albada de Granollers i de l’espectacle; Ester Lara, presidenta de la Federació Catalana de Pueri Cantores i representant de la junta de l’entitat Coral Albada de Granollers; Maria Villegas, regidora de Cultura i Josep Mayoral, l’alcalde de Granollers.
Tal com va explicar el director de l’espectacle, l’obra de Forrest està composada sobre un text litúrgic, una missa de rèquiem (una missa de difunts), però amb una característica molt especial que es desmarca de les misses de rèquiem tradicionals: és un rèquiem per la vida i no per la mort”. Forrest proposa una narrativa pròpia apropant l’obra a un àmbit més terrenal i qüestionant aquests dos conceptes.

La creació Living the Requiem aglutina nombroses disciplines artístiques sobre l’escenari: “música coral, música instrumental, dramatúrgia, cant líric, poesia…”, va explicar el director, afegint que “en la primera part, més teatral, podrem conèixer al Carles, un home qualsevol amb un somni molt peculiar: anar al seu propi funeral en vida”. Les intervencions dels diferents personatges ens aproparan al món creat per Dan Forrest. “La segona part és més musical”, va dir Mendikoa. Un espectacle amb majúscules amb la participació de gairebé un centenar d’artistes a l’escenari: 80 cantaires del cor, 5 actors i actrius, un pianista, un organista i una ballarina.
Living the Requiem es converteix, sens dubte, en una de les apostes locals destacades de la temporada al Teatre Auditori de Granollers que, de les 37 propostes programades en aquesta segona part de la temporada, 21 són projectes locals (amateurs o professionals) o projectes en els quals hi participen artistes de la comarca, segons ha destacat la regidora de Cultura.

Un cop estrenat, l’espectacle sortirà de les parets del Teatre Auditori per presentar la seva proposta a Esparraguera, Terrassa, Barcelona i Montserrat. Amés, del 15 al 19 de juliol participaran al 43è Congrés Internacional de Pueri Cantores a Florència.

Esther Lara va voler aprofitar la presentació per donar les gràcies a totes les persones que han fet viva la Coral Albada durant aquests 40 anys, en especial, a la seva presidenta honorífica Carme Piguillem, monja Vedruna professora de cant i música de les escoles Vedrunes de la ciutat de Granollers. Lara va recordar que Piguillem va dirigir durant més d’una dècada la formació de la coral i va arribar a formar una pre-coral amb més de 60 Pueri Cantores, participant en les misses de la nostra Parròquia de Sant Esteve de Granovelles, seu actual de la Coral Albada.
Actualment la Coral Albada està formada per 4 formacions: Coral Sol Ixent Petits, Coral Sol Ixent Grans, Coral Albada i Cor Rogent, amb més de 80 membres. “La Coral s’ha consolidat amb nom propi dins del moviment coral de Granollers, la Federació Catalana de Pueri Cantores i forma part, també, de la junta del Moviment Coral Català”, va afegir Ester Lara.

La Coral, tal com va recordar també la regidora Maria Villegas, ja va actuar amb èxit al Teatre Auditori en el seu 35è aniversari amb un concert participatiu, “Sardanes i Havaneres”, amb més de 100 cantaires i una orquestra de 20 músics acompanyats per la Cobla de Granollers. També recordem l’estrena del musical “Frozen: la música del gel”, amb tres sessions a la Sala de Cultura Sant Francesc, al maig de 2015 i al febrer de 2016 amb tres passes més al Centre Cultural, amb un total de 1.600 espectadors, entre d’altres actuacions a la ciutat.
“Gràcies per aquest cant ple de serenitat. Ha estat la joia del meu matí”, ha expressat l’alcalde, tot destacant la trajectòria d’aquesta Coral de Granollers i, molt especialment, la figura de la seva fundadora, Piguillem, “tot un referent del cant coral a la ciutat, vinculat a la nostra parròquia”.Estem impacients per veure la proposta que ens teniu preparada pel 7 de febrer. El Teatre Auditori compleix, una vegada més, un dels seus objectius principals: ser un espai al servei de la creativitat de la gent de la nostra ciutat”, va concloure Mayoral.

Més informació i entrades: https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/programacio/c/3054-living-the-requiem.html

Deixa un comentari